Barcelonan jättävä laitapuolustaja Jordi Alba sanoo, että hänellä on ”puhdas omatunto” lähtönsä suhteen.

Katalonialaisjätti kertoi toukokuun lopussa, että Barcelonaa 11 vuotta putkeen edustanut Alba, 34, jättää seuran kuluvan kauden jälkeen.

Hänen sopimustaan olisi ollut vielä vuosi jäljellä, mutta Alba suostui purkamaan sen ja luopumaan samalla isosta osasta saatavistaan. Hänen viimeinen iso palveluksensa Barcelonalle.

Barcelona oli jo viime kesänä yrittänyt hankkiutua Albasta ja hänen suuresta palkastaan eroon lainaamalla hänet Internazionaleen. Espanjan maajoukkuepakki halusi kuitenkin jäädä Blaugranaan ja julisti lokakuussa, että hän haluaisi päättää uransa Barcelonassa.

Päättyneellä kaudella Alba pääsi La Ligassa avauskentälliseen vain 14 kertaa. Hän vakuuttaa Guardianin haastattelussa, että lähtö Barcelonasta tapahtui hänen omasta tahdostaan.

– Kyllä, kyllä, tätä minä halusin. Harkitsin sitä tarkkaan ja olin samaa mieltä perheeni kanssa. Kun sanoin, että halusin jäädä, minusta tuntui silloin siltä, mutta nyt oli oikea aika lähteä, kun ottaa kaiken huomioon.

– Tietysti jos olisin pelannut enemmän, niin en ehkä olisi tässä pisteessä ja ajattelisi näin. Olen ollut tässä seurassa 18 vuotta, puolet elämästäni.

– Mutta päätös oli minun, eikä kukaan sano minulle, mitä minun pitäisi tehdä. Seura ja puheenjohtaja antoivat minulle mahdollisuuden valita. Olin ansainnut sen oikeuden.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Understand Jordi Alba is now in active negotiations to join Inter Miami — it’s a concrete possibility. 🇪🇸🇺🇸 #MLS

Alba has two proposals from Saudi, he has made no final decision yet. Player will assess his options and decide in the next weeks.

Alban lähtö merkitsee sitä, että joukkueen kapteeneista kolme jätti Barcelonan tämän kauden aikana tai jälkeen. Gerard Piqué lopetti uransa jo viime marraskuussa ja Sergio Busquets ja Alba lähtivät kauden päätyttyä.

Kapteenien lähtöä ei ole käsitelty Espanjan lehdistössä pelkästään urheilullisten asioiden kulmasta. Piqué, Busquets ja Alba tulevat jäämään Barcelonan historiaan loistavina pelaajina, mutta parin viime vuoden ajan paikallismedia on kirjoittanut enemmänkin heidän palkkakuluistaan ja siitä, millaisia haasteita ne ovat tuottaneet talousvaikeuksista kärsivälle seuralle.

Piqué on kritisoinut eläköitymisensä jälkeen Barcelonaa sen talousvaikeuksista ja siitä, että konkaripelaajista on tehty kannattajien silmissä syntipukkeja.

– Kenenköhän on nyt lähdettävä. He sanoivat, että me (kokeneet pelaajat) olemme vastuussa palkkojemme takia, mutta me olemme lähteneet, eivätkä he vieläkään voi hankkia pelaajia, sivalsi Piqué viime viikolla.

Alba sanoi Guardianin haastattelussa, että Barcelona tietää kyllä, millaisia uhrauksia hän on tehnyt auttaakseen seuraa sen talousvaikeuksissa. Hän uskoo palkkapuheiden nousseen isoksi aiheeksi lähinnä seuran ulkopuolisten ihmisten takia.

– On aikoja, jolloin olen tehnyt virheitä, olen tehnyt asioita, joita olisin voinut välttää, sanonut asioita, joita minun ei olisi pitänyt, ja ihmiset arvostelevat sinua siitä. Se on normaalia. Kaikki eivät voi pitää sinusta.

– Mutta valheita on ollut niin paljon, ja joskus ihmiset sekoittavat pelaajia asioihin, joilla ei ole mitään tekemistä heidän kanssaan. Lopulta totuus on tullut julki. Puheenjohtaja, joka on vastuussa, sanoi, että lähdin oikealla tavalla ja että he ovat kiitollisia.

– Me kaikki tiedämme seuran taloudelliset tarpeet, mutta kyse ei ole yhdestä pelaajasta. Olen aina sanonut, että ongelma en ole minä, minulla on aina ollut puhdas omatunto. Tein oikeita asioita, autoin seuraa joka hetki. Ja he ovat aina auttaneet minua. Lopulta ihmiset ovat ymmärtäneet. Seura ja ihmiset tietävät, millainen olen. Kun puhun, se on totta. En voi kontrolloida sitä, mitä ihmiset sanovat. En voi tulla viiden tai kymmenen päivän välein kiistämään jokaista valhetta.

– Seura tietää ponnistelut, joita olen tehnyt tietyillä hetkillä tai mitä teen lähtemällä nyt. He antoivat minulle mahdollisuuden jäädä vielä vuodeksi. Se olisi ollut hyvin helppoa. Se on minun kotini. Mutta ajattelin, että oikea, oikeudenmukainen ja rehellinen teko oli astua sivuun. Kukaan ei pakottanut minua.

Lue lisää Barcelonasta: