Barcelona joutui talvella melkoisen skandaalin keskelle.

Espanjalaismediassa paljastettiin Barcelonan maksaneen vuosina 2001-18 tuomarikomitean varapuheenjohtajalle José María Enríquez Negreiralle yhteensä reilut 7,3 miljoonaa euroa.

Skandaalin paljastaneen SER:n Què t’hi Jugues -ohjelman saamien tietojen mukaan Barcelona toivoi Negreiralta, ettei tuomarit kohtelisivat seuraa kaltoin ja Barcelona saisi heiltä neutraalia kohtelua.

Barcelonan nykyinen seurajohto on sen sijaan selittänyt seuran hankkineen vain raportteja tuomarien käyttäytymisestä otteluissa.

Skandaalin paljastuttua jokainen La Liga -seura Barcelonaa lukuun ottamatta vaati Espanjan jalkapalloliitolta ja La Ligalta toimia.

UEFA alkoi tutkimaan tapausta maaliskuussa.

ABC:n saamien tietojen mukaan tapausta tutkineet UEFA:n Mirjam Koller Trunz ja Jean Samuel Leuba ovat päätyneet siihen lopputulemaan, että heidän mielestään UEFA:n pitäisi jättää Barcelona ulos ensi kauden Mestarien liigasta. Tutkijat ovat esittäneet ehdotuksensa UEFA:lle.

UEFA:n on seuraavaksi päätettävä, viekö se asian Espanjan oikeuteen, joka tekee omat ratkaisunsa tapauksesta, vai kuunteleeko se omia tutkijoitaan ja jättää Barcelonan ulos Mestarien liigasta.

LUE LISÄÄ NEGREIRA-SKANDAALISTA