Espanjalaiset syyttäjät tutkivat Barcelonan puheenjohtajaa Joan Laportaa lahjusepäilyjen vuoksi, kertoo Sky Sports.

Hän on yksi seitsemästä henkilöstä, joita tutkitaan Barcelonan maksuista Espanjan erotuomarikomitean entiselle varapuheenjohtajalle Jose Maria Enriquez Negreiralle.

Barcelona on kiistänyt kaikki väärinkäytökset, mutta seura on myöntänyt, että se maksoi 8,4 miljoonaa euroa Negreiran omistamalle Dasnil 95 -yhtiölle vuosina 2001-2018.

Katalonialaisseura on kuvaillut Negreiran yritystä ”ulkopuoliseksi tekniseksi konsultiksi”, jolle maksettiin ammattituomareihin liittyvien videoraporttien laatimisesta ”tavoitteena täydentää valmennusjohdon tarvitsemia tietoja”. Barcelona on kiistänyt, että maksuilla olisi tavoiteltu suosiollisia tuomaripäätöksiä.

Lahjontarikosten vanhentumisaika on 10 vuotta, mutta Marcan mukaan tutkintaa johtava tuomari on päättänyt, että vanhentumisaikaa on sovellettava viimeisestä Negreiralle suoritetusta maksusta alkaen. Näin ollen tutkinta koskee myös Laportaa.

Tutkinnan olla ovat:

  • Joan Laporta (Barcelonan puheenjohtaja 2003-2010 ja 2021-)
  • Josep Maria Bartomeu (Barcelonan puheenjohtaja 2014-2020)
  • Sandro Rosell (Barcelonan puheenjohtaja 2010-2014)
  • Oscar Grau (Barcelonan entinen seurajohtaja)
  • Albert Soler (Barcelonan entinen seurajohtaja)
  • Jose Maria Enriquez Negreira (entinen tuomari ja Espanjan erotuomarikomitean entinen varapuheenjohtaja)
  • Javier Enriquez Romero (Negreiran poika)

Kaikki tutkinnan kohteena olevat tahot ovat kiistäneet kaikki väärinkäytökset. Barcelonaa syytetään korruptiosta, luottamuksen rikkomisesta ja väärästä kirjanpidosta.

Maaliskuussa UEFA nimitti omat tutkijansa tutkimaan tapausta. Barcelona sai pelata Mestarien liigassa tällä kaudella, mutta UEFA totesi heinäkuussa, että ”tuleva päätös UEFA:n seurakilpailuihin pääsystä tai niistä sulkemisesta on varattu”.

Barcelona voitti yhdeksän La Ligan mestaruutta vuosina 2001-2018.

Sky Sports News

@SkySportsNews
BREAKING: Barcelona president Joan Laporta is being investigated for suspected bribery by Spanish prosecutors.

He is one of seven people who are being investigated over payments of €7.3 million made by Barcelona to former senior referee Jose Maria Enriquez Negreira.

Linkki twiittiin.