Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta sanoo, että kannattajien ei tarvitse olla huolissaan häneen ja seuraan kohdistuvista lahjus- ja korruptioepäilyistä.

Laporta on yksi seitsemästä henkilöstä, joita tutkitaan Barcelonan maksuista Espanjan erotuomarikomitean entiselle varapuheenjohtajalle Jose Maria Enriquez Negreiralle.

Barcelona on kiistänyt kaikki väärinkäytökset, mutta seura on myöntänyt, että se maksoi 8,4 miljoonaa euroa Negreiran omistamalle Dasnil 95 -yhtiölle vuosina 2001-2018.

Katalonialaisseura on kuvaillut Negreiran yritystä ”ulkopuoliseksi tekniseksi konsultiksi”, jolle maksettiin ammattituomareihin liittyvien videoraporttien laatimisesta ”tavoitteena täydentää valmennusjohdon tarvitsemia tietoja”. Barcelona on kiistänyt, että maksuilla olisi tavoiteltu suosiollisia tuomaripäätöksiä.

Lahjontarikosten vanhentumisaika on 10 vuotta, mutta Marcan mukaan tutkintaa johtava tuomari on päättänyt, että vanhentumisaikaa on sovellettava viimeisestä Negreiralle suoritetusta maksusta alkaen. Näin ollen tutkinta koskee myös Laportaa.

Barcelonan seurapomo puolusti itseään ja edustamaansa seuraa Catalunya Radion haastattelussa.

– Tuomari on päättänyt luokitella minut Negreiran tapauksen tutkinnan kohteena olevaksi henkilöksi. Ymmärtääkseni siinä ei ole mitään järkeä, ja olen siitä eri mieltä, sanoi Laporta Athleticin mukaan.

– Ei ole mitään perusteita, koska tätä ei voi luokitella lahjonnaksi, koska erotuomarit eivät ole julkisia työntekijöitä, eikä tämä ole myöskään jatkettu rikos. Ymmärtääkseni tämä ei voi edetä seuraavaan vaiheeseen.

– Viimeinen käänne lahjussyytteiden kanssa on jopa vastoin sitä, mitä syyttäjänvirasto kuvasi. Kun he arvioivat kaikki tosiasiat, he luokittelivat mahdolliset rikokset korruptioksi ja väärinkäytöksiksi, mutta sivuuttivat lahjuksen.

– Sen voin sanoa, että kaikki Barcelonan kannattajat voivat suhtautua asiaan rauhallisesti. Uskon, että tämä juttu lopulta raukeaa ja Barcelona vapautetaan syytteistä.

Catalunya Ràdio

@CatalunyaRadio
🔴 @JoanLaportaFCB, president del Barça, a #MatíCatRàdio: "Coneixent l'històric del jutge del cas Negreira, estàvem advertits, però no hi ha fonaments per a la imputació perquè el delicte no és continuat"
catradio.top/JoanLaporta_Ma…

Linkki twiittiin.