Lionel Messin paluusta Barcelonaan ei mitään uutta.

Ensimmäinen vaihe nähtiin lopputalvesta, kun seuran puheenjohtaja Joan Laporta lämmitteli viilenneitä suhteitaan Messin perheeseen.

Toinen vaihe riippuu La Ligan aikataulusta. Talousvaikeuksissa painiva Barcelona on laatinut rahoitussuunnitelman, jonka La Liga joko hyväksyy tai ei. Tuomion piti alun perin tulla jo, mutta päätös on viivästynyt ja se tullee nyt parin viikon sisään.

Barcelona odottaa rahoitussuunnitelman menevän läpi – etenkin kun sittemmin vielä kallispalkkaiset Sergio Busquets ja Jordi Alba ovat päättäneet jättää seuran tänä kesänä. Jos suunnitelma menee läpi, siirrytään seuraavaan vaiheeseen eli konkreettisiin sopimusneuvotteluihin Messin kanssa.

Alustava sopimuspaperi on toki jo laadittu. Useiden lähteiden mukaan kyse olisi kaksivuotisesta paperista. Palkka olisi selvästi heikompi kuin mihin Messi on viimeisen kymmenen vuoden aikana tottunut, mutta silti argentiinalaisesta tulisi Barcelonan palkkakuningas.

Mundo Deportivon mukaan Messistä tehtäisiin vähän väkisinkin parhaiten palkattu pelaaja, niin että hän tienaisi yhden euron enemmän kuin Robert Lewandowski. Eri lähteiden mukaan Lewandowskin vuosipalkka on tällä kaudella ollut noin 20 miljoonaa euroa. Ensi kaudesta Barcan uskotaan maksavan puolalaiselle yhä enemmän.

Toisaalta vaikka Messi olisi Barcelonalta iso taloudellinen satsaus, hän myös toisi aika paljon kotiin päin. On arvioitu, että Messin paluu lisäisi Barcelonan tuloja jopa 25 prosenttia, eli puhutaan noin 250-300 miljoonasta eurosta.

LUE MYÖS