Barcelonan ja Jules Koundén avioliitto on kovaa vauhtia päättymässä ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan.

Koundé oli viime kesänä yksi Barcan suurimpia hankintoja, kun mies tuotiin sisään 50 miljoonan euron kaupassa. Arvioitiin, että ranskalainen taistelisi avauksen topparin paikasta yhdessä Ronald Araújon ja Gerard Piquén kanssa.

Sittemmin kävi niin, että Piqué jäi hyvin pieneen rooliin ja lopetti uransa jo syksyllä. Andreas Christensen taas on ollut niin hyvä, että hän on ottanut itselleen vakituisen paikan Araújon rinnalta. Araújo kun taas ei oikein pärjännyt oikeana pakkina, mutta topparina hän on loistava.

Varsinaista oikeaa pakkia ei Barcelonassa ole koko kaudella ollut, joten Xavi siirsi Koundén sinne – paikalle, jolla Koundé itse ei tykkää pelata.

Tuoreet tiedot Kataloniasta kertovat, että Koundé haluaa lähteä. Välttämättä ihan niin mustavalkoista se ei ole, mutta Koundé on ilmeisesti näyttänyt vihreää valoa sille, että Barcelona kuuntelee tarjouksia hänestä. Koundé on myös jutellut Xavin kanssa, ja Xavin mukaan kaikki on hyvin. Samaan aikaan toisaalta sanotaan, että Koundé olisi tehnyt Xaville selväksi, että ensi kaudella hän haluaa pelata topparina.

Koundén vaatimus tai halu topparina pelaamisesta ei vain ole kovin helppo toteuttaa. Araújo ja Christensen jatkanevat ensi kaudella toppariparina, ja joukkueeseen ollaan kovaa vauhtia tuomassa Iñigo Martínezia.

Koundé ei ole Barcelonalle missään nimessä koskematon. Toisaalta hän on hyvä ja monikäyttöinen pelaaja, josta seura maksoi paljon. Siksi Barca on valmis myymään Koundén, mutta vain jos tarjous on hyvin tuhti. Seuran asioista hyvin perillä oleva toimittaja Gerard Romero kertoo, että tuo hintalappu olisi 90 miljoonaa euroa.

Romeron mukaan Barcelonalla on suunnitelma jo valmiina, jos Koundé lähtee. Siinä tapauksessa Barca pyrkisi hankkimaan Juan Foythin Villarrealista. Foyth on viime kaudet pelannut pelkästään oikeana pakkina, mutta hän kykenee pelaamaan myös topparina.

Koundén ja Barcelonan tilanne on siis vähän sellainen, että periaatteessa molemmat haluaisivat pysyä yhdessä, mutta Barca ei okein kykene tarjoamaan Koundélle sitä, mitä mies haluaisi. Se voi johtaa eroon jo tänä kesänä.

LUE MYÖS