Vinícius Júniorin edustajat ovat ehdottaneet brassitähdelle lähtöä Real Madridista ja Espanjasta toistuvien rasismitapausten takia, kertoo ESPN.

Viimeisin tapaus nähtiin sunnuntaina Mestallalla, kun Valencian ja Madridin välinen ottelu keskeytettiin Viníciuksen, 22, tunnistettua katsomosta henkilön, joka oli väitetysti solvannut häntä rasistisesti. Ottelun yhteydessä kannattajat myös lauloivat pilkkalauluja ja huusivat törkeyksiä, jotka saivat Viníciuksen kyyneliin pelin aikana.

Pelin jälkeen Vinícius antoi palaa sosiaalisessa mediassa. Kunniansa saivat kuulla La Liga ja sen puheenjohtaja Javier Tebas, koko Espanjan maa ja sen jalkapalloliitto sekä itse rasistiset katsojat.

Valencia ja La Liga ovat ilmoittaneet ottaneensa tapauksen tutkintaan. Aiemmin Vinícius on joutunut rasismin uhriksi myös vieraspeleissä Mallorcaa, Real Valladolidia, Atlético Madridia ja Barcelonaa vastaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

ESPN Brasil

@ESPNBrasil
A notícia sobre o futuro de Vinícius Jr após mais um episódio de ofensas racistas na espanha

👉 bit.ly/45jmeCZ

ESPN:n mukaan Vinícius ei tällä hetkellä harkitse lähtevänsä Madridista, mutta hänen mittansa on täyttymässä jatkuvien rasismitapausten takia.

Myös siirtomarkkinoiden erikoistoimittaja Fabrizio Romano kertoo, että Vinícius ”ei missään nimessä” harkitse lähtöä. Romanon mukaan brassitähden lähipiirissä uskotaan, että Vinícius haluaa ainoastaan jäädä Madridiin ja kukistaa rasismin Espanjassa. ”Muuta keinoa ei ole”.

Romano viittaa myös Viníciuksen kaikessa hiljaisuudessa allekirjoittamaan jatkosopimukseen, joka ulottuu lehtitietojen mukaan kesään 2027 saakka.

Vinícius on useissa lähteissä arvioitu yhdeksi maailman arvokkaimmista pelaajista, joten vaikka hän haluaisikin lähteä, Madrid vaatisi hänestä todennäköisesti tähtitieteellisen summan.