Real Madridin laitahyökkääjä Vinícius Júnior on vastannut La Ligan puheenjohtajalle Javier Tebasille, jonka mukaan brassitähdellä on väärä käsitys siitä, miten sarja käsittelee rasismitapauksia.

Valencian ja Real Madridin välinen sarjaottelu oli sunnuntaina keskeytettynä minuuttien ajan Viníciuksen, 22, tunnistettua katsomosta henkilön, joka oli väitetysti solvannut häntä rasistisesti. Ottelun yhteydessä kannattajat myös lauloivat pilkkalauluja ja huusivat törkeyksiä, jotka saivat Viníciuksen kyyneliin pelin aikana.

Ottelun jälkeen Vinícius kritisoi La Ligaa ja koko Espanjaa sanomalla, että rasismista on annettu tulla uusi normaali.

– Se ei ollut ensimmäinen, eikä toinen eikä kolmas kerta. Rasismi on normaalia La Ligassa. Sarjan mielestä se on normaalia, [Espanjan] jalkapalloliiton mielestä myös, ja vastustajat rohkaisevat sitä.

– Sarja, joka kerran kuului Ronaldinholle, Ronaldolle, Cristianolle ja Messille, kuuluu nykyään rasisteille.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Metrópoles

@Metropoles
⚠️ Inaceitável! Vinícius Júnior sofre mais um caso de racismo em jogo na Espanha

Partida do Real Madrid foi interrompida no 2º tempo após parte da torcida do Valencia chamar o atacante brasileiro de “macaco”.

Leia: bit.ly/3OvvgHg

Tebas vastasi Viníciuksen kirjoitukseen omalla julkaisullaan, jossa hän jakoi videon brassitähdestä puhumassa rasismista kuukausia aiemmin. Sarjapomon mukaan Vinícius osoittaa syyttävällä sormellaan vääriä tahoja.

– Olemme yrittäneet selittää sinulle, mikä La Liga on ja mitä se voi tehdä rasismitapauksissa, mutta et ole saapuneet kumpaankaan sovittuun päivämäärään, jota itse pyysit. Ennen kuin arvostelet ja loukkaat La Ligaa, sinun on perehdyttävä asioihin kunnolla, Vinícius.

– Älä anna manipuloida itseäsi ja varmista, että ymmärrät sen työn, jota olemme tehneet yhdessä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Javier Tebas Medrano

@Tebasjavier
Ya que los que deberían no te explican qué es y qué puede hacer @LaLiga en los casos de racismo, hemos intentado explicártelo nosotros, pero no te has presentado a ninguna de las dos fechas acordadas que tú mismo solicitaste. Antes de criticar e injuriar a @LaLiga, es necesario…

Vini Jr.

@vinijr
Não foi a primeira vez, nem a segunda e nem a terceira. O racismo é o normal na La Liga. A competição acha normal, a Federação também e os adversários incentivam. Lamento muito. O campeonato que já foi de Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano e Messi hoje é dos racistas. Uma nação…

Tebasin vastaus ei todellakaan miellyttänyt Viníciusta, joka sanoi, että sarjapomo asettaa puheillaan itsensä samalle viivalle rasistien kanssa.

– Jälleen kerran LaLigan puheenjohtaja esiintyy sosiaalisessa mediassa rasistien arvostelun sijaan hyökkäämässä minua vastaan.

– Vaikka kuinka paljon puhut ja teeskentelet, että et lue, sarjasi imago horjuu. Katso vastaukset viesteihisi ja saatat yllättyä…

– Itsesi pois jättäminen tekee sinusta vain yhdenvertaisen rasistien kanssa. En ole ystäväsi, jonka kanssa voit puhua rasismista. Haluan tekoja ja rangaistuksia. Hashtagit eivät liikuta minua.