Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta työskentelee parhaillaan Lionel Messin paluun hyväksi. Enää se ei ole pelkkää lehdistön spekulointia, vaan nyt Laporta puhui asiasta jo hyvin suoraan.

Ongelmia on ollut – ja on edelleen – viimeisen vajaan parin vuoden ajan.

Lyhyt kertaus:

  • Vajaa kaksi vuotta sitten, kun Messi lähti Barcelonasta, lehdistötilaisuuden piti koskea jatkosopimusta. Siitä tulikin jäähyväistilaisuus. Se oli yllätys myös Messille itselleen, mikä tulehdutti välit Laportan kanssa.
  • Aiemmin tällä kaudella Laporta sanoi haastattelussa, että ennen Messin mahdollista paluuta suhteet pitäisi korjata entiselle tolalle.
  • Palkkakatto oli ongelma jo Messin lähtiessä ja se on ongelma edelleen.

No, nyt Laporta paljasti, että suhteita on lämmitelty.

– Olen keskustellut Messin kanssa. Olemme palauttaneet suhteemme entiselle tolalle. Se oli todella mukavaa. Messi haluaa palata Barcaan, Barca on hänen kotinsa. Ja me haluamme Leon.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Laporta: “I have spoken to Messi, we’ve recovered the relationship. It was very nice”. 🚨🔵🔴 #FCB

“Al Hilal bid? Barça is Barça. This club can compete with everyone. In Arabia they are doing a good job and investing… but I insist, Barça is his home”, told TV3.

“We want Leo”.

Eli yksi iso este paluun edestä on raivattu pois.

Jäljellä on raha. Barcelona on jo työskennellyt palkkakatto-ongelman eteen. Sergio Busquetsin lähtö kuluvan kauden jälkeen helpottaa, mutta edelleen vaaditaan mitä todennäköisimmin pelaajamyyntejä. Kun palkkakatto antaa myöten, ensin Barcelona aikoo rekisteröidä Gavin, Ronald Araújon, Marcos Alonson ja Sergi Roberton uudet sopimukset. Vasta sitten olisi Messin, Iñigo Martínezin ja kumppaneiden vuoro.

Aiemmin lehdistössä on puhuttu, että La Liga olisi jo antanut vihreää valoa Barcelonan rahoitussuunnitelmalle. Totuus vaikuttaisi kuitenkin olevan se, että La Ligalta tulee tuomio perjantaina. Barcelona uskoo suunnitelmansa menevän läpi.

Jos suunnitelma hyväksytään, Barca haluaa hyväksynnästä vielä virallisen dokumentin, jota taas on tarkoitus näyttää Messille. Seura kun ei halua joutua Messin kanssa samaan jamaan kuin vajaa kaksi vuotta sitten.

LUE MYÖS