Barcelona on vaatinut, että espanjalainen El Confidencial -lehti oikaisee väitteensä, jotka koskevat seuran väitettyä sakkoa verorikkomuksista.

El Confidencial uutisoi torstaina, että Espanjan veroviranomaiset ovat langettaneet Barcelonalle 15,7 miljoonan euron sakon.

Lehden mukaan valtiovarainministeriö totesi Barcelonan syyllistyneen siihen, että seura ei ilmoittanut oikein entisten pelaajiensa Alex Songin (3,5 miljoonaa euroa) ja Arda Turanin (1,3 miljoonaa euroa) saamia korvauksia sen jälkeen, kun heidän sopimuksensa purettiin yhteisymmärryksessä. Song, 35, jätti Barcelonan vuonna 2016 ja Turan, 36, vuonna 2020.

Lisäksi seuran kerrottiin syyllistyneen siihen, ettei se ollut ilmoittanut kustannuksia tilauslennoista eikä Audi-autojen lainaamisesta pelaajilleen.

Barcelona julkaisi torstaina oman tiedotteensa aiheesta ja sanoi, että ”verovirasto ei määrännyt seuraamuksia yhdestäkään El Confidencialin artikkelissaan kuvaamasta oletetusta väärinkäytöksestä”.

– Artikkelissa kuvatut seuraamukset, joista valitettiin keskushallinnon rahoitustuomioistuimeen, koskivat eri asiaa, nimittäin pelaajien edustajille suoritettaviin maksuihin sovellettavaa veroa.

– Tältä osin Barça haluaa korostaa, että huhtikuussa 2023 keskushallinnon rahoitustuomioistuin hyväksyi seuran asianajajien tekemän valituksen ja kumosi tuloveroon ja ulkomaalaisveroon liittyvät sakot. On toivottavaa, että myös arvonlisäveroon liittyvät sakot, jotka koskevat myös pelaajien edustajille suoritettavia maksuja koskevaa veroa, peruutetaan lähiaikoina.