Lionel Messi siirtyy Saudi-Arabiaan! Lionel Messi ei ole tehnyt vielä päätöstään. Fake news! Sergio Busquets jättää Barcelonan. Busquets ja Messi siirtyvät yhdessä Saudi-Arabiaan. Busquetsin päätös ei riipu Messin päätöksestä.

Siinä antia tältä tiistailta. Onpahan ollut vauhdikas hullunmylly.

Tiedot ovat olleet samaan aikaan ”varmoja”, ristiriitaisia ja epäselviä. Siispä nyt on sopiva hetki selventää tilannetta. Mitä oikeastaan tiedetään Messin ja Busquetsin tilanteesta?

Ensin tuli tietoa Busquetsista. AS-lehden toimittaja Javier Miguel paljasti, että Busquets ja Xavi ovat viettäneet viime päivät Málagan alueella. Siellä illallisen lomassa Busquets kertoi Xaville, mitä hän aikoo tehdä kuluvan kauden jälkeen. Barcelona on tehnyt keskikentän ankkurille jatkosopimustarjouksen huomattavasti nykyistä pienemmällä palkalla. Nyt näyttäisi siltä, että Busquets ei siihen aio tarttua, vaan hän siirtyy jäähdyttelemään Saudi-Arabiaan.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit lukea sen tästä.

Seuraavaksi täräytti uutistoimisto AFP: Lionel Messin siirto Saudi-Arabiaan on ”done deal” eli varma. AFP perusti tietonsa ”neuvottelujen lähipiirissä olevaan lähteeseen”.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit lukea sen tästä.

AFP News Agency

@AFP
#BREAKING Messi's move to Saudi a 'done deal': source close to negotiations

Uutinen Messin siirrosta Saudi-Arabiaan alkoi levitä kulovalkean tavoin, jolloin siirtomarkkinoiden tunnetuimpiin toimittajiin kuuluvat Gerard Romero ja Fabrizio Romano puuttuivat peliin. Romano twiittasi, että mitään päätöstä ei ole tehty. Al-Hilalin tarjous on pöydällä, muttei mitään sen enempää. Romero lisäsi, että edelleen Messin paluu Barcelonaan tapahtuu noin 80 prosentin todennäköisyydellä.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit lukea sen tästä.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
No changes on Leo Messi situation. The decision will be made at the end of the season. 🇦🇷 #Messi

Al Hilal bid, on the table since April while Barça keep insisting to find a way with Financial Fair Play.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Leo Messi wants to win the Ligue1 then assess his options at the end of the season — no decision now. ✨🇦🇷

◉ Al Hilal €400m/season bid on the table since April but nothing agreed yet;

◉ Barça insisting — not easy due to Financial Fair Play.

More: bit.ly/3BnAJrT

Sitten taas vaaka keikahti hieman toiseen suuntaan, kun ranskalaislehti L’Equipe kertoi, että Messi olisi tehnyt suullisen sopimuksen saudiseura Al-Hilalin kanssa. Jutun mukaan Messi olisi sopinut 2+1-vuotisesta kontrahdista, joka takaisi argentiinalaiselle peräti 600 miljoonan euron vuositulot.

Steroideilla pumpattu huhumylly taidettiin huomata myös Messin leirissä. Seuraavaksi nimittäin Messin asioita hoitava isä Jorge Messi julkaisi tiedotteen Instagramissa.

– Voimme vakuuttaa, että mitään ei ole sovittu yhdenkään seuran kanssa. Ei suullista, ei allekirjoitettua, ei sovittua, eikä mitään sovita ennen kauden päättymistä, tiedotteessa sanottiin.

Eli vaikuttaisi siltä, että lähtöpisteessä ollaan Messin kanssa, joskin joidenkin tietojen mukaan Barcelonan ja Messin yhteydenpito on hieman viilentynyt viime päivinä.

No entä sitten Busquets?

Siltä suunnalta tilanne näyttäisi eskaloituvan, ehkä vielä tänään. Eli Busquets on nyt useamman eri lähteen mukaan päättänyt jättää Barcelonan kuluvan kauden päätteeksi. Kokenut keskikenttäpelaaja tiedottanee asiasta aivan piakkoin.

Busquetsin vaihtoehdot jäähdyttelyyn ovat tiettävästi Saudi-Arabia ja Yhdysvallat, joista Saudi-Arabia on tämän hetken arvion mukaan viemässä voiton.

Vaikuttaako päivän hullunmylly muihin?

On sanottu, että saudit olisivat valmiita lyömään isoa tarjousta pöytään niin Messille, Busquetsille, Jordi Alballe kuin jopa Marco Verrattille. Alballa on vielä vuosi sopimusta jäljellä, mutta aivan tuoreeltaan on arvioitu, että Busquetsin päätös voi saada Alban toisiin ajatuksiin.

Albastahan Barcelona yritti päästä jo viime kesänä eroon miehen tuhdin palkan vuoksi. Nyt tilanne on sama, mutta ainakin tähän asti Alba on ollut sillä kannalla, että hän haluaa pelata sopimuksensa loppuun Barcelonassa. Mikäli Alban mieli muuttuu, osapuolet saattaisivat neuvotella jonkinlaisen purkupaketin, jonka avulla Barca saisi hieman säästettyä kuluissa ja Alba pääsisi siirtymään vapaasti.

***

Ja jos nyt jotain varmaakin tähän päivään kaiken tämän huhumyllyn keskellä: Barcelonan kakkosmaalivahti Iñaki Peña on allekirjoittanut kesään 2026 ulottuvan jatkosopimuksen.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS