Real Betisin laitahyökkääjä Joaquín on toipunut loukkaantumisestaan odotettua nopeammin.

Monet pelkäsivät, että seuralegendan ura tuli ennenaikaiseen päätökseen, kun hän loukkaantui viime viikonlopun sarjaottelussa Barcelonaa vastaan.

Joaquín, 41, ilmoitti pari viikkoa sitten, että kuluva kausi jää hänen viimeisekseen ammattilaispelaajana.

Komean uran päättyminen loukkaantumiseen olisi sääli jo siinä mielessä, että Joaquínin odotetaan saavan suuret suosionosoitukset jokaisella stadionilla Betisin loppukauden peleissä. Taustalla painaa kuitenkin myös toinen asia.

Joaquín on nimittäin enää vain viiden ottelun päässä La Ligan kaikkien aikojen otteluennätyksestä. Andoni Zubizarreta esiintyi aikoinaan 622 Espanjan pääsarjaottelussa ja Joaquínilla on tilillään 617 peliä.

Real Betisillä on vielä kuusi ottelua jäljellä, joten Joaquínin olisi esiinnyttävä niistä jokaisessa, jotta hän voisi viedä ennätyksen omiin nimiinsä.

Vielä viime viikonloppuna se vaikutti epätodennäköiseltä, mutta Joaquín on yllättäen nimetty mukaan Betisin kokoonpanoon torstain vierasotteluun Athletic Bilbaota vastaan.

Se on sitten asia erikseen, laittaako Betisin päävalmentaja Manuel Pellegrini Joaquínin kentälle kauden viimeisissä peleissä. Kuudentena majailevalla Betisillä on vielä sauma parannella asemiaan sarjataulukossa, ja Joaquín on pelannut tällä kaudella rotaatiopelaajan roolissa.

Real Betis Balompié 🌴💚

@RealBetis
💚💚💚

¡Nuestra convocatoria para el #AthleticRealBetis!

Linkki twiittiin.