Real Betisin kapteeni ja laitahyökkääjä Joaquín ilmoitti tällä viikolla, että hänen mittava uransa tulee päätökseen kuluvan kauden päätyttyä.

Ikänsä puolesta Joaquín on ollut ammattilaiskentillä harvinaisuus jo hyvän aikaa, sillä hänelle tulee ensi kesänä mittariin 42 vuotta.

Joaquínin mukaan hänen lopettamispäätöksensä ei johdu kuitenkaan ensisijaisesti fyysisistä haasteista, vaikka hän tunteekin ne kropassaan.

– Olen 41-vuotias, joten jossain vaiheessa minun oli pakkokin jäädä eläkkeelle, kommentoi Joaquín Mundo Deportivolle.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Squawka

@Squawka
Real Betis have won the Copa del Rey three times in the club's history and Joaquín has lifted two of them.

◎ 1977
◉ 2005
◉ 2022

He's made more LaLiga appearances than any other outfield player in the competition's history. 💚

– Koen, etten lopeta urani fysiikkani takia. On totta, että ikä vaatii veronsa, mutta luulen, että mieleni on ollut kovemmalla koetuksella. E siksi, että olisin kyllästynyt tai en olisi tuntenut olevani jalkapalloilija, vaan siksi, että ajattelin nyt olevan oikea aika [lopettaa].

Joaquín haluaisi vielä jatkaa jollain tavalla Real Betisin palveluksessa, mutta hän ei tiedä, millainen rooli hänelle sopisi.

– Puhun siitä seurajohdon kanssa. Olen täällä auttaakseni seuraa, haluan olla hyödyllinen. Minusta olisi hienoa työskennellä urheilupuolen lähellä, mutta minun on opeteltava asioita. Se on uusi vaihe elämässäni.