Aston Villan päävalmentaja Unai Emery sanoo, että hän jätti Espanjan taakseen, koska tarvitsi uuden ammatillisen haasteen.

Emery, 51, lähti yllättäen viime syksynä Villarrealin peräsimestä ja siirtyi Villaan, joka maksoi hänestä kuuden miljoonan euron siirtokorvauksen.

– Englantilainen jalkapallo on aina ollut minulle ammattilaisena hyvin houkutteleva ympäristö. Olin tyytyväinen Villarrealissa, ja koin, että siellä oli kilpailukykyinen ympäristö, mutta sain mahdollisuuden palata Valioliigaan, ja se merkitsi minulle uutta sysäystä ammatillisesti – se oli uusi haaste ja uusi projekti, kommentoi Emery AS:n haastattelussa.

– Halusin kehittää itseäni, saavuttaa uusia rajoja, mutta tehdä sen Espanjan ulkopuolella, koska Espanjassa olin saavuttanut tavoitteitani. Villa-projekti on prosessi, jonka olemme vasta nyt aloittamassa. Se on hanke, jota meidän on rakennettava ja varmistettava, että seuraavien kolmen tai neljän vuoden aikana olemme rakentaneet terveen ja vankan joukkueen.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Squawka

@Squawka
Aston Villa's Premier League form since Unai Emery took charge:

WWLWDWWLLLWWDWWWWWDW

16th in the table when he took charge, now 5th... 📈

Emery ymmärtää, että hänen äkillinen lähtönsä aiheutti närää Espanjassa, mutta hän näki tilaisuuden päästä eteenpäin ja tarttui siihen.

– Se on täysin luonnollista. Meidän kaikkien on joskus etsittävä haasteita. Minulla on ollut onni olla kolmessa espanjalaisessa huippuseurassa: Valenciassa, Sevillassa ja Villarrealissa. Siitä olen tietysti hyvin kiitollinen, mutta seuraava askel Espanjassa olisi valmentaa Atléticoa, Madridia tai Barçaa… Mutta sen rajan läpäisemiseen liittyy paljon vaikeuksia.

– Valioliiga on antanut minulle mahdollisuuden jatkaa kasvuani. Sevilla, Villarreal ja Valencia tekivät sen tietysti myös, mutta täällä olen kohdannut uusia haasteita. Eikä pidä unohtaa, että Valioliiga houkuttelee eniten sijoittajia, maailman parhaita managereita ja pelaajia.

Emery kokee, että hänen on pitänyt urallaan poistua aina välillä Espanjasta, jotta hän voisi kehittyä valmentajana.

– Olen kasvanut paljon La Ligassa ja ihailen suuresti Espanjan liigaa, mutta tiettyjen tilanteiden vuoksi minun oli lähdettävä töihin Moskovaan ja sitten Pariisiin. Aloin ottaa hieman etäisyyttä Espanjaan. Mutta nuo kokemukset auttoivat minua pääsemään seuraavalle tasolle, uusiin rajoihin.

– Seuraavana oli Valioliiga Arsenalin kanssa. Valioliiga on aina ollut houkutteleva sarja. Se on jalkapallon synnyinpaikka, ja siellä on aito tunne kaikesta, mikä tätä urheilua ympäröi: kannattajat, intohimo, jolla he elävät pelissä mukana, jokainen kaupunki suojelee joukkuettaan, kannattajat ovat uskomattoman uskollisia.