Barcelonalla on edessään aika lailla tekemistä, mikäli seura mielii tehdä Lionel Messin kanssa sopimuksen.

Sanotaan, että Barcan pitäisi saada nykytasosta karsittua kuluja jopa 200 miljoonalla eurolla ennen kuin seura pääsee takaisin 1/1-kulutussuhteen piiriin. Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa, että yhtä tienattua euroa kohden voi kuluttaa yhden euron pelaajahankintoihin tai palkkakuluihin.

Lehtitietojen mukaan Barcelona on jo päättänyt lopettaa Barca TV:n nykymuodossaan kuluvan kauden jälkeen. Sen arvioidaan tuovan kymmenen miljoonan euron vuotuiset kustannussäästöt.

Se ei vain riitä vielä oikein mihinkään, ja samaan aikaan Barcelona on kaavaillut ainakin toppari Iñigo Martínezin, keskikenttäpelaaja Ilkay Gündoganin, uuden keskushyökkääjän, mahdollisesti uuden oikean pakin ja Lionel Messin hankkimista. Lisäksi pitäisi saada rekisteröityä Gavin ja Ronald Araújon uudet sopimukset.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas kommentoi tuoreeltaan Barcelonan Messi-haaveita RMC:n haastattelussa.

– Aika vaikealta näyttää tällä hetkellä. Vielä on aikaa, mutta se vaatii pelaajamyyntejä tai palkanalennuksia. Emmekä me edes vielä tiedä, millaista palkkaa Messille on kaavailtu. Barca ei ole kuin PSG, joka voi ottaa rahaa hanasta, Tebas sanoi.

Messi oli hiljattain käymässä Barcelonassa ja kävi illallistamssa vanhojen pelikavereidensa Sergio Busquetsin ja Jordi Alban kanssa. Juuri kokeneiden pelaajien kalliit sopimukset ovat niitä, jotka ovat ajaneet Barcaa palkkakattoahdinkoon.

Gerard Piqué lopetti aiemmin tällä kaudella, Antoine Griezmannin ison sopimuksen Barcelona sai kaupattua Atlético Madridiin ja Busquetsin nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen. Busquets saattaa hyvinkin jatkaa – etenkin jos Messi palaa – mutta huomattavasti nykyistä matalammalla palkalla.

Jordi Alba vai Leo Messi?

Yksi iso ongelma palkkakaton näkökulmasta on Alba. Laitapakin sopimus jatkuu vielä ensi kauden. 34-vuotiaalla espanjalaisella on yhä annettavaa Barcalle, muttei niin paljon kuin sopimuksen hinta antaa ymmärtää. Tuoreiden tietojen mukaan Alba ansaitsisi ensi kaudesta peräti 36 miljoonaa euroa. Se on valtava summa pelaajasta, joka on tällä kaudella pelannut suunnilleen puolet otteluista.

36 miljoonaa ei ole pelkkä yhden kauden palkka, vaan summa sisältää myös vanhoja saatavia viime kausilta, kun Alba on suostunut seuran pyynnöstä siirtämään osan palkkasaatavistaan myöhemmille vuosille.

Barcelona haluaisi tiettävästi päästä Albasta eroon – halusi sitä jo viime kesänä – ihan vain siksi, että sopimus on seuralle järkyttävän kallis. Alba taas haluaa pelata sopimuksensa loppuun Barcelonassa, vaikkei vastuuta tulee enää samaan malliin kuin ennen.

Alba todennäköisesti myös haluaisi kovasti Messin palaavan, toimiihan herrojen välinen kemia niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Paradoksaalisesti Messin paluun toteutuminen on kuitenkin hyvin vaikeaa, mikäli Alba jää.

 

LUE MYÖS