Barcelonan Joan Laporta asteli leijonanluolaan, eli tässä tapauksessa La Ligan vuosikokoukseen.

Laporta ja Barcelona ovat jälleen myrskynsilmässä. Tällä kertaa ei puhuta seuran katastrofaalisesta taloustilanteesta, vaan tapaus Negreirasta. Barcelona kun maksoi 18 vuoden aikana yhteensä yli seitsemän miljoonaa euroa erotuomarikomitean varapuheenjohtajalle.

Barcelonan näkemys on se, että maksut koskivat tuomariraportteja ja tietynlaista konsultointia sääntötulkintojen suhteen. La Ligan ja käytännössä kaikkien muiden seurojen näkemys taas on se, että Barcelona on syyllistynyt vuosikausia jatkuneeseen korruptioon ja yritykseen vaikuttaa laittomasti pelien lopputuloksiin.

Julkisuudessa on nähty tulikivenkatkuisia ulostuloja asian tiimoilta, eikä tapaus ole ainakaan liennyttänyt Laportan ja La Liga -pomo Javier Tebasin ennestäänkin kireitä suhteita.

Laporta kuitenkin tuli vuosikokoukseen paikalle ja kävi jopa tervehtimässä Tebasia (video alla). Sen sijaan Real Madridin toimitusjohtajaa José Ángel Sánchezia Laporta ei espanjalaismedian mukaan tervehtinyt.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

El Chiringuito TV

@elchiringuitotv
😄🤝¡SALUDO y RISAS entre LAPORTA y TEBAS!

😬Ver para creer... Son las primeras imágenes de la Asamblea de @LaLiga. Lo vemos todo en Twitch.

Itse kokouksessa Laporta piti 20 minuutin puolustuspuheenvuoron. Hän argumentoi yllä mainittuun tyyliin ja kiisti laittomuudet. Monen muun seuran johtohenkilöt vastasivat Laportan puheeseen ja kritisoivat voimakkaasti Barcelonan toimintaa.

– Kaikki seurat ovat tässä samassa rintamassa. Ei tässä ole kyse mistään sellaisesta, että joku yksi henkilö olisi Barcelonaa vastaan. Pelissä on seurojen uskottavuus ja taloudellinen riippumattomuus, Atlético Madridin toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín sanoi.

– Ei tämä ole mitään Katalonian ja muun Espanjan välistä sotaa. Kaikki johtuu ihan vain Barcelonan toiminnasta, Eibarin puheenjohtaja Amaia Gorostiza puolestaan sanoi.

Kokouksen jälkeen Tebas piti lehdistötilaisuuden, jossa hänkin kritisoi Barcelonaa.

– Tätä tapausta ei ole vielä selvitetty, ja me kaikki haluamme asiaan selkoa. Olen jo sanonut Laportalle, etten ole vakuuttunut hänen selityksistään, Tebas sanoi.

– On käsittämätöntä, että Barcelona maksoi tuomarikomitean varapuheenjohtajalle näin monen vuoden ajan. Jos kysymys olisikin vain kuukaudesta, mutta 18 vuotta…

– En usko, että Barcelona on ostanut tuomareita puolelleen, mutta uskon, että noiden maksujen avulla on yritetty jollain tavalla vaikuttaa.

Lue myös!