Keskiviikkona pelattiin jo kauden viides El Clásico. Barcelona oli voittanut kolme edellistä, Real Madrid kauden ensimmäisen.

Nyt pelattiin Copa del Reyn välierien toista osaottelua, panoksena paikka loppuottelussa. Lyhyesti sanottuna: Real Madrid tuhosi Barcelonan lukemin 4-0.

Jos ei katsonut peliä, luvut kuulostavat rumilta. Ehkä niissä onkin vähän ilmaa. Pelillisesti ottelu ei suinkaan ollut yhtä maalia, mutta tietyissä asioissa Real Madrid vei Barcelonaa kuin litran mittaa.

Barca-yhteisö taatusti purnaa ottelun alun tilanteesta, jossa pallo osui David Alabaa käteen. Totta kai pilkku siitä olisi muuttanut pelin luonnetta, mutta se mitä ottelussa sen jälkeen tapahtui, aiheuttanee Barcelonan leirissä syvää itsetutkiskelua.

Barcelona kyllä hallitsi niukalti palloa (53-47) ja voitti laukaukset 11-9. Boksin sisältäkin Barca pääsi laukomaan enemmän (11-7). Lukujen takaa löytyy kuitenkin tällä kertaa poikkeuksellisen paljon asioita, jotka ratkaisivat pelin.

Ensinnäkin kypsyys. Barcelona sinällään jauhoi omaa peliään, mutta Real Madrid malttoi odottaa. Ja kun paikka tuli, se iski oikein old school -Real Madridin tyyliin äärimmäisen terävästi.

Täytyy muistaa, että Barcelona johti yhteismaaleissa 1-0, kun peli alkoi. Ei se näkynyt Real Madridin pelaamisessa minkäänlaisena paniikkina tai paineena. Sen sijaan pelin jälkeen Barcelonan Sergi Roberto sanoi hikihaastattelussa, että Real Madridin ensimmäinen maali oli iso henkinen takaisku. Se tuli aivan ensimmäisen jakson lopussa. Mutta hetkinen, tuossa vaiheessahan yhteismaalit olivat 1-1 eikä Barcelonalla ollut pelillisesti suurta hätää!

Vinícius-show

Realin avausmaalin muuten teki Vinícius. Sama mies syötti Realin viimeisen maalin (oli muuten poskettoman kaunis syöttö). Karim Benzema toki iski hattutempun ja sai ansaitun mediahuomion (ei ole ihan jokapäiväistä, että tekee hatun Clásicossa), mutta se oli nimenomaan Vinícius, joka suisti Barcelonan aivan raiteiltaan. Niin pelaajat kuin seuran kannattajat.

Ensin Vinin kanssa lähti hippasille Barcelonan pohkeidenpurija ja terrieri Gavi. Vähän sellaista vääntöä ja jälkipeliä molemmin puolin.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

MaadMad

@MaadMadrid
But Vinicius should concentrate on football 🤡

Sitten Vini-vastuun otti Ronald Araújo, jonka Xavi on halunnut laittaa nimenomaan Clásicoissa oikeaksi pakiksi puolustamaan brasilialaista. Araújo ei yleensä ole se ensimmäisenä kuumeneva kaveri, mutta nyt Vini sai uruguaylaisenkin suorastaan kiehumaan.

Ferran Torresinkin Vinícius ehti haukkua yksinkertaiseksi ”pas*aksi”.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

M•A•J

@Ultra_Suristic
Vinicius to Ferran: "Shut up, you're shit."

LMAOOOOOOOOOO

Vinícius pääsi myös Barcelonan kannattajien ihon alle syvemmälle kuin kukaan moneen vuoteen. Tämä video on kuvattu Camp Noun kupeessa. Jo se kertoo yleensä tarpeeksi, että kannattajat keskittyvät huutamaan ja laulamaan vastustajan pelaajasta.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

madridistaReal

@RMadridistaReal
🤮 Cánticos de "Vinicius muérete" en los aledaños del Camp Nou. ¡Esto NO es deporte, no es fútbol! Basta ya. Es lamentable tanto odio. Acabemos con esto.

Vielä ottelun jälkeenkin Araújolla oli Vinícius mielessään.

– Hän [Vinícius] on erinomainen pelaaja, mutta hänen pitäisi keskittyä pelaamiseen. Sillä tavalla hänestä tulee parempi pelaaja. Tässä pelissä minä kuumenin, koska hän ei lopettanut mussuttamista, Araújo sanoi Teledeportelle Football Españan mukaan.

Otetaan kiinni tuosta. Kysymys: minkä ihmeen takia Viníciuksen pitäisi keskittyä pelaamiseen yhtään enempää? Vinícius mussuttaa, kaatuilee, provosoi… ja on tätä nykyä hirmuinen hyökkäyspelote. Jos pystyy pelitekojen lisäksi ärsyttämään vastustajan aivan hermoraunion partaalle, se on voittamisen kannalta melkeinpä paras mahdollinen yhdistelmä. Voidaan sanoa, että Vinícius on samaan aikaan mielettömän tehokas ja mielettömän vastenmielinen – ja juuri siksi voittaja.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Dr Yash 

@YashRMFC
Vinicius rattled whole Camp Nou even players started to cry. My starboy

Se oli keskiviikon pelissä itse asiassa Gavi, jonka keskittyminen meni ihan liikaa Viníciukseen ja liian vähän omaan pelaamiseen.

Ei ole ihan varmaa, että Vinícius pystyy jatkossa keskittymään pelaamiseen ja kontrolloituun provosointiin, sen verran paljon joukkuekavereiden piti ajoittain nuorukaista rauhoitella. Mutta jos pystyy, Vinícius tulee jatkossa tuhoamaan Barcelonan monta, monta kertaa.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

Lue myös