Barcelona rakentaa talouskriisin lomassa kovaa vauhtia ensi kauden joukkuettaan.

Kuten parina viime vuotena, ilman erityisiä toimenpiteitä Barca kykenee tutkailemaan lähinnä vapaiden pelaajien markkinoita.

Pari vuotta sitten Barcelona hankki ilmaiseksi Memphis Depayn, Sergio Agüeron, Éric Garcían ja myöhemmin kauden aikana Pierre-Emerick Aubameyangin. Viime kesänä vapaina agentteina seuraan siirtyivät Franck Kessié, Andreas Christensen, Marcos Alonso ja Héctor Bellerín.

Tulevalle kesälle Barcelona puuhaa ainakin kahta uutta vapaan agentin hankintaa. Toimittaja Gerard Romero kertoo, että toppari Iñigo Martínezin kanssa kaikki olisi jo sovittu. Keskikenttämies Ilkay Gündoganin kanssa ollaan puolestaan jo pitkällä, mutta yksi pykälä hiertää.

Barcelonan palkkakatto on tulevana kesänä romahtamassa jopa 200 miljoonaa euroa alemmas kuin mitä se on nyt ollut. Se tietää ongelmia joukkueen rakentamiseen. Julkisesti seurajohto on vakuutellut, että rahat riittävät ja että uusia pelaajia pystytään hankkimaan, mutta todellisuus voi olla toinen.

Romeron mukaan Barcelona haluaa asettaa Martínezin ja Gündoganin sopimuksiin pykälän, jonka mukaan heidät voidaan lainata – sinänsä samalla palkalla – muualle, mikäli Barcelona ei pystykään heitä rekisteröimään.

Romeron mukaan Martínez on pykälän jo hyväksynyt, mutta Gündogan ei.

Mikäli Romeron tiedot pykälän olemassaolosta pitävät paikkansa, Barcelonan johtokaan ei ole ihan vakuuttunut siitä, että se saa koko joukkueensa mahtumaan ensi kauden palkkakaton alle. Se vaatisi todennäköisesti vähintään yhden – mahdollisesti useammankin – arvokkaan pelaajan myymistä.

Martínez ja Gündogan olisivat molemmat Barcelonalle vahvistuksia, Martínez ennen kaikkea vasenjalkaisuutensa ja Gündogan monikäyttöisyytensä vuoksi. Toisaalta taas etenkin toppariosastolla Barcelonalla on jo nyt melko hyvä tilanne, sillä joukkueesta löytyvät Ronald Araújo, Andreas Christensen, Jules Koundé, Eric García ja tarvittaessa myös Marcos Alonso.

Gündogan taas tuntee barcelonalaisen pelitavan läpikotaisesti, kiitos Pep Guardiolan opissa vietettyjen vuosien. Gündogania Barcelona tarvitsisi laajentamaan keskikenttäosastoaan, etenkin kun Xavi on viime aikoina suosinut paljolti neljän keskikenttäpelaajan peluuttamista. Lisäksi seurassa on seurattu huolestuneina Pedrin toistuvia loukkaantumisia.

Lue myös