Espanjan miesten maajoukkueen entinen päävalmentaja Luis Enrique haluaisi valmentamaan Englannin Valioliigaan.

Enrique, 52, valmensi Espanjaa vuosina 2018-2022 ja jätti tehtävänsä maajoukkueessa Qatarin MM-kisojen päätyttyä.

Espanja eteni Qatarissa lohkokakkosena jatkoon, mutta putosi heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Marokolle rangaistuspotkukilpailussa.

Cadena SER:n mukaan Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales ja urheilujohtaja Jose Francisco Molina olivat luvanneet, että he keskustelisivat Enriquen tulevaisuudesta hänen kanssaan MM-kisojen päätyttyä.

Kyseistä keskustelua ei kuitenkaan ikinä käyty. RFEF ilmoitti Enriquelle yksipuolisesti päätöksestään vaihtaa valmentajaa ja tarjoutui julkaisemaan yhteistiedotteen hänen kanssaan. Jatkosopimustarjousta odottanut Enrique ei halunnut yhteistiedotetta. Enriquen tilalle nostettiin alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta Luis de la Fuente.

Seurapuolella Enrique on luotsannut pääsarjatasolla Barcelonaa, AS Romaa ja Celta Vigoa. Hän kertoi SER Gijonin haastattelussa, että haluaisi Valioliigaan, mutta lisäsi, ettei halua mihin tahansa seuraan. Enrique on yhdistetty viime aikoina huhuissa Tottenhamiin.

– Haluaisin työskennellä Englannissa, mutta en näe itseäni siellä ensi kesäkuussa, kommentoi Enrique Athleticin mukaan.

– Haluaisin liittyä seuraan, jossa voisin tehdä tärkeitä asioita, ja sitä on hyvin vaikea löytää. En menisi mihin tahansa Valioliiga-joukkueeseen.

Enrique ei ole sulkenut pois uutta pestiä maajoukkuetasolla, mutta hän suhtautuu varauksellisesti siihen, että valmentaisi koskaan kotimaataan vastaan.

– Olen saanut tarjouksia maajoukkueilta, mutta en seuroilta.

– Sen olisi oltava todella tärkeä maajoukkue, jotta ottaisin tehtävän heti vastaan, joskin Espanjan kohtaaminen olisi minulle hyvin vaikeaa. En tiedä, olenko valmis siihen.