Barcelona voitti sunnuntaina el Clásicossa Real Madridin 2-1.

Täyden pistepotin myötä Barcelona kasvatti sarjajohtonsa 12 pisteeseen. La Ligaa on pelaamatta 12 kierrosta, joten Barcelona on käytännössä jo varmistanut mestaruutensa, ellei mitään kummallista tapahdu.

Barcelonan päävalmentaja Xavi rauhoitteli mediaa ja muistutti, ettei mestaruus ole vielä ratkennut, vaikka piste-ero onkin merkittävä.

– Emme ole vielä mestareita, koska 12 kierrosta on vielä pelaamatta. Tämä oli todella tärkeä voitto. Ansaitsimme sen. Olimme parempia, dominoimme ottelua ja loimme selvemmät maalipaikat. Lähden ottelusta tyytyväisenä. Joukkue pelasi upean ottelun. Tämä tärkeä voitto antaa meille itseluottamusta. Pelasimme todella hyvin.

Xavi on hyvin tyytyväinen pelaajiensa työmoraaliin.

– Ero ei ole vielä ratkaiseva. Emme tunne oloamme vielä mestareiksi. Tämä on askel eteenpäin ja olen todella onnellinen pelaajien puolesta. Joukkueessa on loistava ilmapiiri. Joukkueemme saavutuksia arvostetaan vain vähän. Pelaajamme pelaavat uskomatonta sarjakautta. Pelaajat antavat kentällä kaikkensa ja olen ylpeä siitä, miten he pelaavat ja ovat valmiita antamaan elämänsä jokaisessa kaksinkamppailutilanteessa. Sitä on arvostettava.

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti oli niin ikään tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen.

– Prioriteettimme on valmistautua otteluihin hyvin, jotta voimme päättää kauden hyvällä tavalla. Lähden tästä ottelusta kotiin hyvin ylpeänä, koska pelasimme todella hyvän ottelun. Vaihdot onnistuivat hyvin. Tein todella hyviä vaihtoja. Kilpailemme jokaisessa kilpailussa suurella itseluottamuksella. Taistelemme, Ancelotti vakuutti.

– Olemme surullisia. Tämä tappio sattuu, mutta samalla olemme ylpeitä siitä, millaisen ottelun pelasimme. Jos pelaamme ottelut tällä tavalla, voitamme varmasti jotain keväällä.