Real Madrid selvitti keskiviikkona tiensä Mestarien liigan kahdeksan parhaan joukkoon, kun se voitti Liverpoolin 1-0 ja eteni jatkoon yhteismaalein 6-2.

Madridin lisäksi puolivälierävaiheeseen jatkoivat Chelsea, Manchester City, Bayern München, Internazionale, AC Milan, Napoli ja Benfica.

Puolivälieräparit selviävät perjantaina europelien seuraavan vaiheen arvonnassa.

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti sanoi keskiviikon ottelun jälkeen, että hän haluaisi välttää AC Milanin seuraavalla kierroksella, koska hän haluaisi kohdata entisen työnantajansa vasta potentiaalisessa loppuottelussa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

ESPN FC

@ESPNFC
Carlo Ancelotti and Pep Guardiola are the first managers with 13 UCL quarterfinal appearances 🤯

Masterminds 🧠

Ancelotti, 63, edusti Milania jo pelaajaurallaan ja luotsasi Rossoneria vuosina 2001-2009 voittaen tuona aikana muun muassa kertaalleen Italian Serie A:n ja kahdesti Mestarien liigan. Ancelotti on voittanut Mestarien liigan myös Real Madridissa kaksi kertaa, viimeksi viime kaudella.

– Rehellisesti sanottuna ihanteellista olisi, että kohtaisimme Milanin Istanbulin finaalissa, mutta siihen on vielä pitkä matka, kommentoi Ancelotti Sky Sport Italialle.

Italialaisvalmentaja oli jo ennen keskiviikon otteluja mielissään siitä ajatuksesta, että puolivälierävaiheessa saattaa pelata kolme seuraa hänen kotimaastaan – kuten lopulta kävikin. Ancelotti nosti esiin Napolin, joka johtaa tällä hetkellä suvereenisti Italian pääsarjaa.

– Napoli on pärjännyt todella hyvin. He dominoivat Serie A:ta ja voivat siten keskittyä täysin Mestarien liigaan. Kaikki puolivälierävastustajat ovat vaarallisia, siitä tulee todellinen taistelu.

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola hehkutti tällä viikolla Napolia ”Euroopan vahvimmaksi joukkueeksi”, mutta Ancelotti korosti, ettei kahdeksan parhaan joukossa suosiollisia vastustajia olekaan.

– En antaisi sille liikaa merkitystä. Manchester City teki eilen seitsemän maalia RB Leipzigia vastaan.