Barcelonaa odottaa varsin vilkas kesän siirtoikkuna – jälleen.

Viime kesänä Barcelona hankki lukuisia pelaajia ja käytti merkittävän summan rahaa hankintoihinsa, vaikkei sillä olisi todellisuudessa ollutkaan välttämättä varaa siihen.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta kertoi seuran kesän siirtoikkunasuunnitelmista. Laportalta tiedusteltiin, minkä pelipaikan pelaajia joukkue tarvitsee.

– Vasen laitapuolustaja, siirtomarkkinoista riippuen yksi toppari, hyökkääjä ja kenties keskikenttäpelaaja riippuen siitä, ketkä lähtevät joukkueestamme. Meiltä puuttuu hyökkääjä, mutta on muistettava, että resurssimme ovat rajalliset. Ez Abde ja Nico González voivat palata joukkueeseen lainoiltaan, koska valmennusjohto pitää heistä.

Sergio Busquetsin sopimus Barcelonan kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Laportan mukaan Xavi haluaa Busquetsin jäävän, mutta puheenjohtaja paljasti Busquetsin saaneen rahakkaita tarjouksia muualta.

– Ensiksi meidän on tiedettävä, mitä hän haluaa tehdä. Busquets on meille fundamentaalinen pelaaja. Xavi haluaa, että hän jatkaisi joukkueessa, mutta Busquetsin on ajateltava asiaa. Suunnittelemme yksivuotista jatkosopimustarjousta, mutta Busquets on saanut tärkeitä tarjouksia muualta. Jos voitamme La Ligan, saattaa se vaikuttaa Busquetsin päätökseen.