Barcelona voitti torstai-iltana Real Madridin Bernabéulla Copan välierien avausosassa 1-0. Otteluparin toinen osa pelataan huhtikuussa.

Barcelonan peliesitys Bernabéulla on herättänyt paljon puhetta. Barcelona hallitsi palloa poikkeuksellisesti vain 35-prosenttisesti. Real Madrid hallitsi palloa ja pelitapahtumia, mutta viimeistely ontui. Barcelona sen sijaan luotti nopeisiin vastaiskuihin.

Barcelona-luotsi Xavi muistuttaa, että tuollainen peliesitys sopisi ennemmin Real Madridille kuin Barcelonalle.

– Olen huomannut, että siitä on puhuttu paljon. Barcelona on maailman vaikein seura. Voitat Real Madridin 1-0, eikä se riitä, mutta jos Real Madrid olisi voittanut 1-0, olisi se aiheuttanut maanlaajuiset juhlat. Mainitsin siitä jo viime kaudella ja minua kritisoitiin siitä valtavasti.

Xavin mukaan Barcelonan on vakuutettava myös pelillisesti. Huono peliesitys ja voitto ei ole Xaville ihanteellinen yhdistelmä.

– Barcelonassa on voitettava ja lisäksi vakuutettava pelillisesti. Se on tavoitteemme. Mutta vastustajamme on La Ligan ja Mestarien liigan hallitseva mestari ja jos he prässäävät aggressiivisesti ylhäältä, ei se ole meille helppoa. Emme me suunnitelleet pelaavalle matalassa blokissa oman boksimme edustalla. Real Madrid laittoi meidät sinne. Se on jalkapalloa.