La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on kritisoinut julkisuudessa jo pitkään Englannin Valioliigan seurojen taloudellista mahtia.

Englantilaisseurat käyttävät merkittävästi enemmän rahaa kuin muiden eurooppalaisten huippusarjojen seurat. Tammikuun siirtoikkunassa Chelsea käytti yksinään selvästi enemmän rahaa kuin Valioliigaa lukuun ottamatta kaikki eurooppalaiset huippusarjat yhteensä.

Englantilaisseurojen TV-sopimus on merkittävästi rahakkaampi kuin muiden sarjojen, ja samalla Valioliigan seuroja on myyty ulkomaiseen omistukseen, jotka tuovat sarjaan entistä enemmän rahaa.

Tebasin mukaan Valioliigasta tulee ennemmin tai myöhemmin hyvin velkainen sarja.

– Valioliiga tekee eurooppalaisesta jalkapallosta epätasapainoisen tuolla käytännöllään, jossa taloudelliset tappiot ovat valtavia. Valioliigasta tulee supervelkainen sarja, eikä Superliiga.

– La Ligan suuret seurat kykenevät kilpailemaan englantilaisia vastaan TV-tulojen avulla. Real Madrid ja Barcelona voivat kilpailla tulojensa myötä, kuten näemme Deloitten julkaisemasta listasta. Valioliiga etsii kilpailullisuutta etsien rahaa jalkapallon ulkopuolelta. Se huolestuttaa meitä, koska tämän on loputtava. Se huolestuttaa meitä, mutta myös Englannin hallitusta.