Martin Ødegaard siirtyi Real Madridiin tammikuussa 2015. Real Madrid maksoi tuolloin Strømsgodsetille noin kolme miljoonaa euroa.

16 vuotta täyttänyt Ødegaard debytoi Real Madridin edustusjoukkueessa muutamaa kuukautta myöhemmin.

Ødegaard ei kuitenkaan missään vaiheessa lyönyt läpi Real Madridissa, vaikka hän väläyttelikin upealla lainakaudellaan Real Sociedadissa. Matka jatkui Arsenaliin. Ødegaard on noussut Arsenalin kapteeniksi ja taistelee tällä kaudella Valioliigan voitosta.

The Players’ Tribune haastatteli Ødegaardia, joka kertoi, miksi päätti siirtyä nuorena Real Madridiin. Lukuisat suurseurat olivat Ødegaardin kintereillä, mutta päätös kohdistui Real Madridiin.

– Puhuin siitä pitkään isäni ja muun perheeni kanssa, mutta loppujen lopuksi Real Madrid on Real Madrid. Seura oli hallitseva Mestarien liigan voittaja, ja maailman parhaat pelaajat pelasivat siellä. Silloin rakastin Iscoa. Hän pelasi niin sulavasti pallon kanssa.

– Kuitenkin ykkösasia Real Madridin tarjouksessa oli se, että heillä oli B-joukkue, jonka riveissä kykenin pelaamaan välittömästi kilpailullista jalkapalloa. Ja Zinédine Zidane oli sen joukkueen valmentaja.