Barcelona kohtaa torstaina Betisin Supercopan yksiosaisessa välieräottelussa. Supercopa pelataan Saudi-Arabiassa.

Voittaja etenee sunnuntaiseen finaaliin, jossa vastaan asettuu joko Valencia tai Real Madrid, jotka iskevät yhteen omassa välierässään keskiviikkona.

Barcelonan päävalmentaja Xavi tiedostaa, että hänen on voitettava pokaaleja joukkueen peräsimessä. Muuten hän saa liikaa kritiikkiä medialta ja kannattajilta. Barcelona on voittanut edellisen pokaalinsa keväällä 2021, kun se kruunattiin Copan mestariksi.

– Olen hyvin innoissani Supercopasta. Olen Barcelonan päävalmentajana voittaakseni pokaaleja ja jos en voita niitä, tapatte minut verbaalisesti. Barcelona on ollut jo hetken aikaa ilman pokaaleja ja nyt olisi jo meidän aika, Xavi muistutti.

Pokaali motivoi Barcelonaa.

– Pokaali on plussaa. Pokaali on kahden ottelun päässä. Supercopan voittaminen nostaisi yleistä ilmapiiriä, itseluottamustamme ja antaisi meille rauhaa työntekoa varten. Aiomme taistella pokaalista. Meillä ei ole poissaolijoita ja saavumme tänne hyvässä iskussa, mutta se on osoitettava kentällä.