Frenkie de Jongin tilanne Barcelonassa on muuttunut radikaalisti, väittää Sport.

Vielä viime kesänä Barcelona painosti de Jongia hyväksymään Manchester Unitedin tarjouksen. Barcelona ja Manchester United olivat päässeet heinäkuussa yhteisymmärrykseen noin 80 miljoonan euron siirtosummasta, mutta de Jong ei lopulta suostunut siirtymään Manchester Unitediin, vaikka Barcelonan seura- ja valmennusjohto kehottivat pelaajaa vaihtamaan maisemaa.

Barcelona halusi myydä de Jongin parantakseen taloudellista tilannettaan.

Sportin mukaan de Jongin nykyinen tilanne Barcelonassa on täysin päinvastainen kuin kesällä. Seura- ja valmennusjohto ovat asettaneet de Jongin niiden pelaajien joukkoon, joista Barcelona ei edes halua kuunnella tarjouksia.

De Jong kuuluu tällä hetkellä joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin. Päävalmentaja Xavi suunnittelee seuraavia kausia siten, että de Jong on hänen luottopelaajansa keskikentällä.

Sergio Busquetsin on määrä poistua Barcelonasta kuluvan kauden jälkeen. Xavi on halunnut Busquetsille mitat täyttävän korvaajan, mutta Barcelonalla ei ole todennäköisesti varaa sellaisen hankkimiseen, joten Xavi suunnittelee peluuttavansa ensi kaudella de Jongia Busquetsin pelipaikalla keskikentän pohjalla.