Espanyol on tehnyt Espanjan jalkapalloliitolle (RFEF) valituksen siitä, että Barcelonan hyökkääjä Robert Lewandowski pelasi lauantaina La Ligassa joukkueiden välisessä paikalliskamppailussa, vaikka hänelle oli määrätty edellisen ottelunsa jälkeen pelikielto.

Lewandowski, 34, oli saanut derbyä edeltävässä sarjaottelussaan punaisen kortin Osasunaa vastaan. Hän sai kentältäpoistostaan yhden ottelun pannan, jota pidennettiin vielä kahdella pelillä hänen reaktionsa takia.

Puolalaishyökkääjä kosketti nenäänsä ja osoitti erotuomari Jesus Gil Manzanoa päin, minkä RFEF totesi epäkunnioittavaksi ja ylimieliseksi.

Barcelona valitti Lewandowskin pelikiellosta aina urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS) saakka, mutta pannaa ei peruttu.

Katalonian suurseura tiedotti kuitenkin derbyä edeltävänä päivänä, että Madridin sovittelutuomioistuin myönsi varotoimenpiteen CAS:n vahvistamaan pelikieltoon.

Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että Lewandowski saa jatkaa pelaamista, kunnes hänen pelikieltovalituksestaan saadaan lopullinen päätös. Blaugrana oli pyytänyt CAS:ia jäädyttämään pelikiellon, kunnes lopullinen päätös on annettu ja laillinen.

Pelikiellon oli määrä alkaa Espanyol-ottelusta, mutta jäädytyksen myötä Lewandowski nimettiin kokoonpanoon, ja puolalaishyökkääjä pelasi täydet minuutit 1-1-tulokseen päättyneessä ottelussa.

Espanyol tuomitsi Lewandowskin pelaamisen jo derbyn alla julkaisemassaan tiedotteessa, mutta nyt se on tehnyt tapauksesta myös virallisen valituksen RFEF:lle.

– Espanyol on tehnyt valituksen Espanjan jalkapalloliitolle haastaakseen La Ligan 15. kierroksen ottelun Barcelonaa vastaan epäasianmukaisen linjauksen vuoksi.

– Ennen ottelun alkua seura ilmoitti vilpittömässä mielessä sekä ottelun erotuomarille Antonio Mateu Lahozille että itse RFEF:lle siitä, että vastustajan avauskokoonpanossa oli jalkapalloilija Robert Lewandowski, joka oli määrätty kärsimään rangaistusta jouduttuaan edellisellä kierroksella kahden keltaisen kortin takia ulosajetuksi.

– Espanyol, kuten ottelun aattona ilmoitettiin, aikoo käyttää kaikkia mahdollisia resursseja puolustaakseen etujaan ja faniemme etuja, koska se on tietoinen siitä, että tämä räikeä epäoikeudenmukaisuus vaarantaa kilpailumme ytimen ja että tämä epäoikeudenmukaisuus perustuu hätiköityyn ratkaisuun ja ilmeisiin oikeudellisiin puutteisiin.