Espanyol on ilmaissut tyytymättömyytensä siihen, että Barcelonan hyökkääjä Robert Lewandowski saakin pelata lauantaina kaupungin paikallispelissä, vaikka hänet määrättiin edellisen ottelunsa jälkeen kolmen ottelun pelikieltoon.

Barcelona tiedotti derbyä edeltävänä päivänä, että Madridin sovittelutuomioistuin myönsi varotoimenpiteen urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen (CAS) vahvistamaan pelikieltoon.

Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että Lewandowski, 34, saa jatkaa pelaamista, kunnes hänen pelikieltovalituksestaan saadaan lopullinen päätös.

Espanyol kyseenalaistaa tiedotteessaan, miksi Lewandowskin pelikielto on jäädytetty, vaikka monet hallintoelimet ovat jo aiemmin päättäneet pannasta.

– Seuran mielestä on epätavallista, että 24 tuntia ennen ottelua Barcelonaa vastaan, ja sen jälkeen, kun eri toimivaltaiset elimet olivat hylänneet sen, Barcelonan pelaajalle Robert Lewandowskille aiemmin määrättyyn rangaistukseen on myönnetty varotoimenpide.

– Epäsuorasti osallisena osapuolena olemme saaneet tutustua päätöslauselmaan vasta sen jälkeen, kun olemme pyytäneet sitä eri elimiltä, emmekä siksi, että meille olisi ilmoitettu asiasta, kuten menettelysäännöissä säädetään.

– Tästä epäoikeudenmukaisuudesta ja ennennäkemättömästä kilpailupäätöksestä huolimatta joukkueemme kilpailee huomenna 110-prosenttisesti täyttääkseen faniemme luottamuksen.