Barcelonan päävalmentaja Xavi sanoo, että erotuomari Antonio Mateu Lahoz menetti lauantaina kontrollin pelistä Blaugranan ja Espanyolin välisessä paikallisottelussa.

Ottelussa alkoi hyvin sekava ja rikkonainen vaihe Espanyolin noustua tasoihin 73. minuutilla. Seuraavan kymmenen minuutin aikana Lahoz antoi seitsemän keltaista korttia ja näytti punaista korttia Barcelonan Jordi Alballe sekä Espanyolin Vinicius Souzalle ja Leandro Cabreralle, mutta Cabreran ulosajon hän perui videotarkistuksen jälkeen.

Lahoz sai Qatarin MM-kisoissa runsaasti kritiikkiä suorituksestaan Argentiinan ja Hollannin välisessä puolivälieräottelussa. Hän jakoi pelissä kaikkiaan 18 keltaista korttia ja yhden punaisen. Varoituksista kaksi meni Argentiinan valmennusryhmälle.

Kummankin joukkueen edustajat antoivat kovaa palautetta Lahozin esityksestä, eikä hän tuominnut turnauksessa enää enempää pelejä.

Xavin mukaan Lahozin jakamissa korteissa ei ollut lauantaina järkeä.

– Peli karkasi häneltä tänään. Hän jakoi kortteja ilman mitään syytä ja hän menetti ottelun kontrollin. Mutta ei ole hänen vikansa, että pelasimme tasapelin. Voimme syyttää itseämme pistemenetyksestä, kommentoi Xavi ESPN:n mukaan.

Keltaisen kortin saaneelta Xavilta kysyttiin, mitä hän sanoi Lahozille pelin päätyttyä.

– Sanoin hänelle, että hän menetti pelin kontrollin. ”Niinkö luulet?” hän sanoi minulle.

– Mutta me palaamme jatkuvasti tuomariin, enkä minä voi hallita tuomareita. Heidän pitäisi tulla selittämään päätöksensä ja kertomaan, mitä he sanoivat pelaajille. Minä en voi tehdä mitään.