Alejandro Balde on ollut yksi kauden sensaatioista.

Laitapuolustaja nostettiin kesällä pysyvästi Barcelonan edustusjoukkueeseen. Balde on onnistunut nappaamaan avauskokoonpanon paikan Barcelonassa ja kyennyt syrjäyttämään muun muassa Jordi Alban kaltaisen konkarin.

Lisäksi Balde pääsi mukaan Espanjan MM-kisajoukkueeseen, kun Luis Enrique lähetti loukkaantuneen José Luis Gayán kotiin.

Què T’hi Jugues haastatteli 19-vuotiasta laitapuolustajaa. Balde ei ole vielä allekirjoittanut jatkosopimusta Barcelonan kanssa, vaikka sen pitäisikin olla vain ajan kysymys. Nykyinen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen. Balde kertoi haastattelussa haluavansa jäädä Barcelonaan.

– Nyt jätän kaiken agenttini hoidettavaksi. Tarkoitukseni on aina pysyä täällä, mutta en tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Kaikki on tapahtunut niin nopeasti, vaikka asiat ovatkin menneet hyvin. Olen todella nuori, mutta yritän sisäistää asiat hyvin. Vuosi sitten siirryin B-joukkueen ja edustusjoukkueen välillä. Nyt kuulun edustusjoukkueeseen ja olen pelannut MM-lopputurnauksessa. Tämä on kuin unelma, Balde viittasi syyskauteen.

Balde sai kesällä tarjouksia muista seuroista, mutta siitä huolimatta halusi jäädä Barcelonaan, vaikka takeita peliajasta edustusjoukkueessa ei ollut.

– En tiennyt silloin, mitä tulevaisuus toisi tullessaan. Viime kaudella en saanut juurikaan minuutteja edustusjoukkueessa, mutta otin sen samalla haasteena. Halusin jäädä Barcelonaan. Sain tarjouksia, mutta ei sen suhteen ollut mitään sen suurempaa, koska halusin jäädä tänne.