Xavi on valmentanut Barcelonaa reilun vuoden ajan. Hän saapui Barcelonan peräsimeen kesken viime kauden, kun silloinen päävalmentaja Ronald Koeman sai potkut.

Barcelonan kuluva kausi La Ligassa on sujunut hienosti, sillä se johtaa sarjaa, mutta Mestarien liigasta tuli taas melkoinen pannukakku, kun Barcelona jäi lohkossaan kolmanneksi ja pelaa siten Eurooppa-liigan pudotuspeleissä Manchester Unitedia vastaan.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta on hyvin tyytyväinen Xavin työsuoritukseen joukkueen päävalmentajana.

– Xavi on ylittänyt odotuksemme. Tunsimme hänet todella hyvin, mutta meidän oli nähtävä, miten hän valmentaisi Barcelonan kaltaista seuraa. Xavi on elänyt tässä perheessä niin pitkään, että hän tuntee Barcelonan täydellisesti. On hienoa puhua Xavin kanssa, koska hän osaa suhteuttaa ongelmat. Hän on aina optimistinen. Xavin mielestä ongelmat voidaan aina ratkaista, eikä hänelle mikään ole mahdotonta.

Laportan mukaan seuralla on täysi luotto Xaviin.

– Pidän hänen kanssaan puhumisesta, koska hänellä on selvä visio seurasta. Mielestäni Xavi on hyvin kypsä valmentamaan Barcelonaa ottaessa huomioon, miten nuoresta valmentajasta puhumme. Olen todella tyytyväinen Xaviin. On kunnia, että hän valmentaa Barcelonaa. Xavi kunnioittaa Barcelonan pelitapaa. Meillä on täysi luotto häneen ja autamme kaikessa, missä hän tarvitsee apua.