Frenkie de Jong oli kesällä varsin haastavassa tilanteessa.

Barcelona halusi myydä de Jongin Manchester Unitediin talousongelmiensa vuoksi.

Seurat olivat jo päässeet yhteisymmärrykseen noin 80 miljoonan euron siirtosummasta ja Barcelonan seura- ja valmennusjohto kehotti de Jongia lähtemään, mutta keskikenttäpelaaja piti pintansa, eikä suostunut jättämään Barcelonaa.

De Jong sai syyskaudella vaihtelevasti peliaikaa – varsinkin verrattaessa edellisiin kausiin. MM-taukoa lähestyttäessä peliaika kuitenkin kasvoi ja Marcan saamien tietojen mukaan de Jong on pääsemässä lähelle entistä asemaansa Barcelonassa.

Lehden mukaan Barcelonan valmennus- ja seurajohto haluaa pitää kiinni de Jongista. Seura ei tällä hetkellä ole ajatellut myyvänsä de Jongia tasoittaakseen taloudellista tilannettaan.

Puheenjohtaja Joan Laporta ja päävalmentaja Xavi arvostavat de Jongia ja haluavat pitää monipuolisen keskikenttäpelaajan joukkueessa, vaikka Manchester United on kysellyt edelleenkin hollantilaisen perään.