Memphis Depayta on huhuttu yhdeksi Barcelonan lähtijäksi tammikuun siirtoikkunassa. Hollannin maajoukkueen ykköshyökkääjä on jäänyt tällä kaudella Barcassa hyvin pienelle vastuulle. Sopimus päättyy ensi kesänä, joten nyt Depayn myymisestä voisi vielä saada rahaa.

Kaikesta tästä huolimatta Depay ei välttämättä lähdekään Barcelonasta – ainakaan tammikuussa. Syitä on kolme.

Ensinnäkin Robert Lewandowski onnistui hölmöilemään itselleen kolmen ottelun pelikiellon viimeisessä pelissä ennen MM-kisataukoa. Lewandowski on siis sivussa, kun siirtoikkuna on jo auennut. Barcelonalla saattaisi olla käyttöä Depaylle kentällä, kun puolalainen on sivussa.

Toiseksi Depay pyytää liikaa rahaa. On kerrottu, että AS Roma olisi kiinnostunut 31-vuotiasta hyökkääjästä. Kiinnostus on Mundo Deportivon mukaan sittemmin laantunut, sillä italialaisseuralla ei ole varaa maksaa viiden miljoonan euron vuosipalkkaa, mitä Depay lehden mukaan vaatii.

Kolmas ongelma liittyy La Ligan talouden reilun pelin sääntöihin. Barcelonassa on oltu siinä uskossa, että Depayn myyminen voisi auttaa seuraa pääsemään jaloilleen. Karkeasti sanottuna: kun tulot ja menot ovat tasapainossa, pelaajamyynneistä saadut rahat voi investoida halutessaan uusiin hankintoihin. Tätä Barcelona tavoittelee.

Tuoreimpien tietojen mukaan Depayn myynti ei kuitenkaan auttaisi, vaan Barca olisi joka tapauksessa ajautumassa tietynlaiseen rangaistusmenettelyyn. Siinä keskeinen ajatus on, että velkoihin ajautunut seura saa käyttää murto-osan pelaajamyynneistä saamistaan rahoista uusiin hankintoihin. Barcelonassa siis tuumataan, miksi luopua Depaysta, jos siitä ei ole talouspuolella mitään hyötyä.

LUE MYÖS