Alejandro Balde pelasi hienon syyskauden Barcelonan paidassa.

Seuran edustusjoukkueeseen noussut laitapuolustaja nappasi itselleen avauskokoonpanon paikan Xavin alaisuudessa ja nousi jopa Espanjan MM-kisajoukkueeseen. Vastuu kisoissa jäi lopulta odotetun pieneksi, mutta hienot otteet Barcelonassa ovat luonnollisesti herättäneet muiden suurseurojen kiinnostuksen.

Barcelona tiedostaa sen ja yrittää saada Balden jatkosopimuksen mahdollisimman pian maaliin. Sportin mukaan osapuolet ovat käytännössä jo päässeet yhteisymmärrykseen kesään 2027 ulottuvasta jatkosopimuksesta, jonka yhteydessä Balden ulosostopykälä nousisi 500 miljoonaan euroon.

Edessä on kuitenkin pienoinen ongelma, sillä Balden jatkosopimus pitäisi pystyä rekisteröimään, ja se on helpommin sanottu kuin tehty. Balde saa hyvin merkittävän palkankorotuksen jatkosopimuksen yhteydessä, kuten asiaan kuuluu, sillä Baldella on aiemmin ollut taloudellisesti pieni sopimus pelatessaan B-joukkueessa. Balden on määrä nousta samaan palkkaluokkaan muun muassa Gavin ja Ronald Araújon kanssa.

Balden agentti Jorge Mendes on jo ilmoittanut Barcelonalle, että hän on saanut laitapuolustajasta suuria tarjouksia valioliigaseuroilta. Balde haluaa kuitenkin pysyä Barcelonassa, eikä seura aio myydä huippunuorukaistaan tarjouksista huolimatta.