Álvaro Morata pelaa loistavaa MM-lopputurnausta. Espanjan MM-kisajoukkueen ainoa puhdas kärki on viimeistellyt maalin jokaisessa ottelussa.

Atléticoa seuratasolla edustava Morata on ollut jo vuosien ajan Espanjan kansan sylkykuppi varsinkin maajoukkueessa, sillä peliesitykset ovat jättäneet toisinaan toivomisen varaa.

Madridilaislehti AS haastatteli Morataa Dohassa. Lehti kysyi Moratalta, tunteeko hän saavansa enemmän arvostusta ulkomailla kuin Espanjassa.

– Minulle on täysin selvää, miksi noin sanotaan, mutta olen kiinnostunut ennemmin tekemään työni hyvin. Minua kiinnostaa vain se, että minua arvostetaan ja kunnioitetaan maajoukkueessa ja Atléticossa. Loppujen lopuksi en voi kontrolloida muita.

Espanjalaiskärjen mukaan Italiasta löytyy hyvä esimerkki, joka on ollut jo pitkään samassa tilanteessa Moratan kanssa.

– Mutta näin ei tapahdu vain Espanjassa. Esimerkiksi Ciro Immobile on samassa tilanteessa Italiassa. Hän on voittanut urallaan Euroopan Kultaisen kengän ja on Lazion seurahistorian paras maalintekijä. Italiassa pelatessani näin hänessä paljon samaa kuin minussa. Kun Immobile meni maajoukkueensa mukaan, niin kenties pelitavan vuoksi hän ei tee niin paljon maaleja ja ihmiset tuomitsivat hänet vain sen vuoksi.

Moratan mielestä kritisoiminen on tehty nykypäivänä liian helpoksi.

– Tänä päivänä kenellä tahansa on puhelin ja voi sen avulla kritisoida muita. Toimittajat voivat antaa kritiikkiä, jota voi kunnioittaa, koska he ovat seuranneet pelaajia ja sarjoja niin pitkään, mutta kuka tahansa voi kritisoida meitä kotisohvaltaan.