Espanja pelaa sunnuntai-iltana Qatarin MM-lopputurnauksen toisen ottelunsa, kun se kohtaa Saksan Dohassa.

Espanja voitti avausottelussaan Costa Rican perät 7-0. Saksa sen sijaan hävisi Japanille 1-2, joten Espanja voi voittamalla jättää Saksan pitkälti ulos jatkopeleistä.

Marca haastatteli Álvaro Morataa. 30-vuotias hyökkääjä pelaa ensimmäisissä MM-kisoissaan. Morata jäi ulos Espanjan MM-kisajoukkueesta kesällä 2018, vaikka hän oli siirtynyt vuotta aiemmin Real Madridista Chelseaan saadakseen enemmän peliaikaa ja siten kutsun MM-lopputurnaukseen. Nyt hän elää uransa parasta aikaa.

– Varmasti. Ajattelin, ettenkö pääsisi koskaan pelaamaan MM-lopputurnauksessa. Olen katsonut kaikki MM-kisat televisiosta pikkupojasta lähtien. Voit ajatella, että jos et kykene löytämään tasaisuutta seurassasi, pelaat joskus hyvin ja joskus huonosti, voi olla, ettet koskaan saa kutsua MM-kisajoukkueeseen. Siten tämä on urani onnellisin hetki.

Viikko sitten alkaneissa kisoissa on nähty jo muutama astetta suurempi yllätys. Muun muassa Saudi-Arabia voitti Argentiinan 2-1. Useat Moratan seurajoukkuetoverit ovat Argentiinan MM-kisajoukkueessa, joten hyökkääjä ei osannut iloita yllätyksestä, mutta oli mielissään siitä, miten hyvin Saudi-Arabia pelasi.

– Hienointa on ollut nähdä, miten ne joukkueet ovat pelanneet, joihin lähtökohtaisesti kukaan ei uskonut. Esimerkiksi Saudi-Arabia. He ovat hyvin organisoituja, personaallisia ja tietävät, mitä tekevät pallon kanssa. En tietenkään tykkää nähdä, kun jotkut seurajoukkuetoverini kärsivät, koska he hävisivät sen ottelun, mutta jalkapallofanina se yllätti minut. Se oli hieno ottelu.

LUE MYÖS: Espanjan kansan vihat niskaansa saanut Álvaro Morata avautui Luis Enriquen antamasta tuesta: ”Tuntui kuin koko kansa olisi asettunut minua vastaan”