Álvaro Morata on Espanjan MM-kisajoukkueen ainoa puhdas kärki.

Maajoukkuevalmentaja Luis Enrique jätti muun muassa Borja Iglesiasin, Iago Aspasin ja loukkaantumisten kanssa taistelleen Gerard Morenon kotiin ja luottaa Qatarin MM-lopputurnauksessa pitkälti monipuolisiin hyökkäyspään pelaajiin, jotka ovat tulleet tunnetuiksi laitahyökkääjinä.

Morata on saanut vuosien saatossa valtavasti kritiikkiä Espanjan kansalta. Espanjalaiset eivät ole liiemmin pitäneet Moratan peliesityksistä maajoukkueessa, vaikka Morata onkin tehnyt Espanjan paidassa selvästi paremmalla prosentilla maaleja kuin seurajoukkueessa.

Puolitoista vuotta sitten pelatussa EM-lopputurnauksessa Espanjan kansa kääntyi Morataa vastaan. Espanja pelasi lohkovaiheen ottelunsa Sevillassa ja kotiyleisö vihelsi Moratalle ottelusta toiseen.

Marca haastatteli Morataa, joka kertoi, miten paljon Enrique on tukenut häntä maajoukkueessa.

– Hän auttoi minua valtavasti. Sitä on vaikea kuvailla. Hän luotti minuun vaikeimmalla hetkelläni. En puhu edes urastani, koska minulla on ollut aiemminkin vaikeita hetkiä jalkapalloilijana, vaan se oli vaikein hetkeni myös henkilökohtaisella tasolla. Minusta tuntui siltä, että koko kansa oli asettunut minua vastaan. Tilanne oli hyvin vaikea ja sitten Enrique puolusti minua kaikkien edessä. Yritän vain kiittää häntä saamastani luottamuksesta ja siitä, mitä hän on tehnyt eteeni.

Marca kysyi Moratalta, milloin Enriquen tuki on vaikuttanut häneen eniten. Morata puhui avoimesti EM-kisojen Puola-lohko-ottelua edeltäneestä päivästä, jolloin Enrique puolusti häntä lehdistön edessä, vaikka Morata oli pelannut muutamaa päivää aiemmin surkean ottelun ja saanut kansan vihat niskaansa.

– Sellaisia on ollut monia, mutta jos minun on valittava yksi, on se päivä ennen Puola-ottelua. Odotin pukukoppikäytävällä vuoroani, kun jouduin menemään lehdistötilaisuuteen. Sinä aamuna herätessäni en edes halunnut katsoa puhelintani. Puhuin vain perheeni kanssa. Menin lehdistötilaisuuteen, vaikken halunnut puhua. Kuulin Enriquen sanovan, että maajoukkueemme on Morata ja kymmenen muuta. Silloin ymmärsin, ettei minun pitänyt ainoastaan ajatella kentällä, vaan antaa myös fyysisesti kaikkeni ja olla kuin kuollut, kun minut otetaan vaihtoon.