Espanjan A-maajoukkueluotsi Luis Enrique nimesi perjantaina MM-kisajoukkueensa.

Kaksijakoisen syyskauden pelannut Ansu Fati on mukana kisajoukkueessa.

Fati on pysynyt kunnossa, mutta ei ole onnistunut murtautumaan Barcelonan avauskokoonpanoon. Fati on ollut tällä kaudella kaikissa kilpailuissa yhteensä viidesti avauskokoonpanossa, kun otteluita on pelattu kokonaisuudessaan 20.

Enrique myönsi lehdistötilaisuudessa, ettei Fatin kutsuminen kisajoukkueeseen ollut itsestäänselvää.

– Hän oli yksi epäilyksistäni viimeiselle minuutille asti. Otamme ennemmin hänet kuin muut. Ansun tasoa ei voi kyseenalaistaa. Hän on käynyt läpi vaikeita aikoja. Minulla oli epäilykseni aivan loppuun saakka. Valintaani vaikutti se, että haluan todella saada Ansun parhaan tason esiin. Onko sen toteutuminen lähellä? Katsotaan. Hän on pelannut seurassaan enemmän, mutta ei ole selvä avauksen pelaaja. Uskon, että maajoukkueen mukana MM-kisoihin pääseminen voi olla Ansulle suuri motivaation lähde. Katsotaan MM-kisojen aikana, Enrique viittasi Fatin pelikuntoon- ja rytmiin.

Álvaro Morata on kisajoukkueen ainoa puhdas ysipaikan pelaaja. Se ei huoleta Enriquetä.

– Kahdeksasta hyökkääjästä Morata on puhtain kärki. Dani Olmo pelasi kärjessä EM-välierässä. Ferran Torres pelaa laidalla, mutta voi pelata myös keskemmällä. Ansukin voi pelata keskellä. En ole suinkaan huolissaan kärkitilanteestani. Se on pelipaikka, jossa pelaajan on oltava peliin osallistuva ja palloa jakava hyökkääjä. Minulla ei ole mitään epäilystä siitä, etteikö hyökkääjieni taso riittäisi.