MM-tauko käynnistyi La Ligassa myöhään torstai-iltana, kun Real Madrid voitti 14. kierroksen päätösottelussa Cádizin 2-1.

La Liga -kautta on pelattu yli kolmannes.

Kolmella edellisellä kaudella La Ligassa neljänneksi sijoittunut Sevilla pelasi suorastaan järkyttävän syyskauden. Sevilla nimittäin lähti MM-tauolle La Ligan 18. sijalta, eli putoamisviivan alta. 14 ottelusta tuloksena on vain kaksi voittoa, viisi tasapeliä ja peräti seitsemän tappiota.

Sevilla on kerännyt vasta 11 pistettä ja näyttää taistelevan kuluvalla kaudella tosissaan putoamista vastaan, vaikka joukkueen päävalmentaja Jorge Sampaoli totesi viime viikolla lehdistötilaisuudessa, että Sevillan putoaminen Segundaan on mahdoton skenaario.

Lokakuun alussa Sevillan peräsimeen saapunut Sampaoli on valmentanut joukkuetta seitsemässä sarjaottelussa, joista tuloksena on yksi vaivainen voitto, kolme tasapeliä ja kolme tappiota.

Sevillan vaikeudet olivat nähtävissä jo kesällä ennen kauden alkua, kun seura menetti huipputopparikaksikkonsa Diego Carlosin ja Jules Koundén, mutta harva osasi odottaa näin dramaattista mahalaskua.