Barcelona kohtaa Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Manchester Unitedin.

Barcelonan päävalmentaja Xavi käväisi arvontatuloksen jälkeen lehdistötilaisuudessa. Xavilta tiedusteltiin, onko Barcelona käytännössä pakotettu voittamaan Eurooppa-liigan mestaruus.

– Aina on olemassa myös vastustaja, jolla on samanlainen pakko voittaa koko kilpailu. Te toimittajat tykkäätte paljon sanoista pakkovoitto ja farssi. Tämä on haaste. Barcelona ei ole koskaan voittanut Eurooppa-liigaan ja tähtäämme sen voittoon. Ei meillä ole muuta mahdollisuutta.

Xavin mukaan arvontatulos oli huonoin mahdollinen.

– Meillä ei ollut onnea arvonnoissakaan. Osoitat kohti vaikeimpaa arpaa ja kohtaamme sen. Lähdemme kilpailemaan. Pelaajat ovat entistä motivoituneempia kohdatessaan lähtökohtaisesti kovimman vastustajan. Manchester United on lähtökohtaisesti kaikista vaikein arpa – varsinkin paperilla. Manchester United on kehittynyt paljon. Se on vaikein mahdollinen vastustaja. Manchester Unitedilla on loistavia pelaajia ja yksilöitä, mutta nostaisin esiin ennen kaikkea koko joukkueen. Tutkimme heidät tarkasti läpi. Manchester United on huippujoukkue.

Barcelona on tuttu vastustaja Cristiano Ronaldolle. Xavi kehui Ronaldoa.

– Emme puhu vain Ronaldosta. Se on historiallinen seura, jonka on voitettava. Mielestäni Ronaldo on loistava pelaaja, ja kykenee edelleen tekemään eron kentällä.