Barcelonan päävalmentaja Xavi ylisti Gerard Piquétä lauantain Almería-ottelun jälkeen. Ottelu oli Piquén, 35, pelaajauran viimeinen Camp Noulla.

Piqué lupasi heti koitoksen päätyttyä palata Barcelonaan vielä jonain päivänä. Kokeneen keskuspuolustajan CV kattaa yli 600 ottelua Blaugranan peliasussa. Hän oli yhtä aikaa menestyskone, räväkkä suunpieksijä ja charmantti veijarihahmo, ja koska hän on liikekuvioillaan ja juonittelullaan osoittanut pystyvänsä lukemaan urheilun kaupallisia ja imagollisia mahdollisuuksia, hänen odotetaan astuvan seuran johtoportaaseen lähitulevaisuudessa.

– Se oli historiallinen ilta kaikille, mutta varsinkin Gerardille, totesi Xavi Marcan mukaan.

– Hän pelasi loistavasti, ja me halusimme saattaa hänet eteenpäin parhaalla mahdollisella tavalla.

– Mitä isompi peli, sitä paremmin hän suorittaa. Olen jo kertonut hänelle, että hän on Barça-legenda ja että olemme erittäin kiitollisia hänelle.

Piqué saavutti Barcelonassa kahdeksan Espanjan liigan titteliä, joista viisi tuli yhdessä Xavin kanssa silloin, kun tämä vielä pelasi. Lisäksi Piqué voitti Mestarien liigan kolmesti sekä Euroopan- ja maailmanmestaruuden Espanjan maajoukkuepaidassa.