Real Madridin keskikenttäpelaaja Toni Kroos sai sunnuntaina ammattilaisuransa ensimmäisen punaisen kortin, kun hänet poistettiin kentältä La Ligan ottelussa Gironaa vastaan.

Kroos, 32, sai ottelun ensimmäisen keltaisen korttinsa 55. minuutilla, kun hän katkaisi Gironan hyökkäyksen kaatamalla Yan Couton taktisella rikkeellä. Couto olisi pyyhältänyt vauhdilla Kroosin ohi, mutta saksalaispelaaja kurotti jalkansa kaataakseen hänet.

Toisen keltaisen korttinsa Kroos sai lisäajalla hieman vastaavanlaisesta rikkeestä. Girona oli lähdössä pallonriiston jälkeen nopeaan hyökkäykseen, mutta Kroos kaatoi Aleix Garcían, joka yritti käännähtää pallon kanssa hänestä ohi.

Erotuomari Mario Melero López ei juurikaan pähkäröinyt ratkaisunsa kanssa, vaan kaivoi toisen keltaisen taskustaan ja näytti Kroosille punaista korttia. Kroos oli vapaapotkutuomiosta eri mieltä, mutta hän ei jäänyt protestoimaan ulosajoaan sen enempää.

Kroos on pelannut urallaan miesten kilpailuissa yli 750 ottelua, mutta kyseessä oli vasta hänen ammattilaisuransa ensimmäinen punainen kortti.

Transfermarkt-sivuston mukaan hänet oli viimeksi ajettu ulos kentältä huhtikuussa 2007 alle 19-vuotiaiden Bundesliigan ottelussa, ja tuolloinkin kahdella keltaisella kortilla.

Kroos ei saanut ikinä punaista korttia myöskään Saksan maajoukkueissa, joita hän edusti kyli 150 ottelussa. Miesten maajoukkueessa Kroos pelasi 106 ottelua vuosina 2010-2021.

Jos mukaan lasketaan kaikki pelit Saksan U17-maajoukkueesta ja Bayern Münchenin U19-joukkueesta lähtien, Kroos on pelannut 826 virallista ottelua ja ottanut niissä nyt yhteensä kaksi punaista korttia.