Ilman Karim Benzemaa pelannut Real Madrid jäi sunnuntai-illan sarjaottelussaan 1–1-tasapeliin Gironaa vastaan. Vinícius Júnior sai nahkakuulan kerran verkkoon, mutta se ei riittänyt kukistamaan putoamista vastaan taistelevaa Gironaa. Real jatkaa liigakärjessä, mutta Barcelona on noussut pisteen päähän lauantaisen voittonsa myötä.

Avausjakson intensiteetti oli alhainen. Girona pystyi pitämään paljon palloa ja kävi muutaman kerran hyvinkin lähellä maalintekoa. Yangel Herrera tälläsi kerran ylivoimahyökkäyksestä ylärimaan. Ylärima tärisee varmaan vieläkin.

Toisella puoliajalla otteluun tuli enemmän tunnetta. Joukkueiden välille syntyi poleemisia tilanteita. David López nyökkäsi Vinícius Júnioria kasvoihin, ja Toni Kloos klikkasi polvitaklauksella Yan Couton pois pelistä. (Kroos lensi myöhemmin ansaitusti ulos toisella keltaisella, ensimmäistä kertaa urallaan.)

Real Madridin kärsivällisyys tuotti tulosta. 70. minuutin kohdalla Dani Carvajal, Federico Valverde ja Vini löysivät tilan Gironan rangaistusalueelta ja veivät Los Blancosin johtoon. Maalin jälkeen peli avautui. Paikkoja siunaantui molempiin päihin, mikä osoittautui Gironan eduksi. Cristhian Stuani toi pilkulta Gironan tasoihin tultuaan kentälle neljä minuuttia aiemmin.

Real Madridilla oli saumat voittoon. Rodrygo kävi kertaalleen painamassa pallon verkkoon Girona-maalivahti Paulo Gazzanigan käsistä, ja lisäaikaakin suotiin varsin anteliaasti yhdeksän minuuttia. C Moren otteluselostaja Kim Kallström mietti jo, olivatko hänen silmänsä menneet solmuun. Girona jatkoi yhdeksänminuuttisen niin kuin aiemminkin onnistuen hyydyttämään pelin virtausta ajanpeluulla ja urhealla puolustustyöskentelyllä. Piste on Gironan toinen kuuteen vierasotteluun.