Valencia haluaa hankkia lainaamansa keskikenttäpelaaja Ilaix Moriban pysyvästi riveihinsä, kertoo AS.

Guinean A-maajoukkueessa kymmenesti esiintynyt Moriba, 19, pelaa Valenciassa lainalla RB Leipzigista. Hänet lainattiin Valenciaan jo viime kauden jälkimmäisen puoliskon ajaksi, ja Los Che nappasi hänet ryhmäänsä myös täksi kaudeksi.

Leipzig haluaa eroon Moribasta mahdollisimman pian, joten Valencia saattaa neuvotella diilin sinetöimisestä jo tammikuussa. Moriba on viihtynyt Valenciassa hyvin, ja hän pääsisi siirron myötä lähemmäksi perhettään. Moriban pikkuveli Lancinet Kourouma pelaa Valencian paikallisvastustaja Levanten organisaatiossa.

AS:n mukaan potentiaalisesta siirtosummasta ei ole vielä keskusteltu, mutta sen odotetaan olevan vähemmän kuin Moriban edellinen siirtokorvaus, joka oli 16 miljoonaa euroa.

Moriba siirtyi Leipzigiin kyseisellä summalla Barcelonasta viime vuonna. Hän ehti esiintyä Blaugranan edustusjoukkueessa 18 kertaa ennen kuin lähti Saksaan.