Barcelonan tie Mestarien liigassa päättyy lohkovaiheeseen.

Bayern München ja Internazionale nappasivat lohkon jatkopaikat ja pelaavat kevään pudotuspeleissä. Barcelona pelaa helmi-maaliskuussa Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

Barcelonan päävalmentaja Xavi on saanut huomattavasti kritiikkiä tänä syksynä joukkueensa peliesityksistä Mestarien liigassa. Viidestä ottelusta tuloksena on voitto, tasapeli ja kolme tappiota. Keskiviikkona Bayern voitti Barcelonan Camp Noulla 3-0.

Xavin kanssa Barcelonassa pelannut Thierry Henry otti kantaa valmentajan tilanteeseen CBS:n haastattelussa.

– Loppujen lopuksi tulokset merkkaavat ja näimme sen hiljattain Steven Gerrardin kohdalla Englannissa, kun hän sai potkut. Jos Barcelonalla olisi tällä hetkellä joku muu valmentaja kuin Xavi, tilanne olisi aivan päinvastainen. Pahempi kuin tällä hetkellä.

Barcelona vahvisti kesällä joukkuettaan lukuisilla huippuhankinnoilla, jotka se rahoitti myymällä omaisuuttaan. Joukkue rakennettiin menestymään Mestarien liigassa, mutta toisin kävi – taas.

– Barcelona on La Ligassa toinen. Mutta olet Barcelonan päävalmentaja ja siksi sinut tuomitaan. Valmentajana sinulla ei ole koskaan aikaa. Barcelona laittoi kaiken peliin Mestarien liigaa varten ja tarvitsee niitä rahoja.