Atlético koki keskiviikkona melkoisen pettymyksen jäätyään Bayer Leverkusenin kanssa 2-2 -tasapeliin Mestarien liigan lohkovaiheen viidennellä kierroksella.

Se tiesi sitä, ettei Atlético pelaa Mestarien liigan pudotuspeleissä. Atléticon olisi pitänyt voittaa ottelu pitääkseen jatkohaaveensa hengissä, mutta se epäonnistui 99. minuutilla rangaistuspotkussa ja sitä seurannut paluupallo osui ylärimaan.

Atléticon päävalmentaja Diego Simeone myöntää, ettei jatkopaikan menetys ollut suinkaan suunnitelmissa – tai odotettavissakaan.

– Tämä on vaikea hetki. Tällaista ei odotettu seuran projektissa. Tämä on toinen kerta kymmenessä vuodessa, kun emme pääse pudotuspeleihin. Tämä ei ollut odotettavissa, mutta se on realismia. Viime kaudellakin jatkopaikka oli kovan työn takana. Tällä kertaa kenties ansaitsimme enemmän, mutta nyt on kaksi vaihtoehtoa. Joko uhriutua tai jatkaa kovaa työntekoa. Valitsen työnteon.

– Minulle on selvää, että Mestarien liigassa menestyminen on minulle vaikeaa. Mestarien liigan finaalit hävisimme rangaistuspotkuilla ja 93. minuutilla. Mikään ei ole lähempänä maalia kuin rangaistuspotku, Simeone viittasi maalintekoon.

– Mutta olen itsepäinen ja jatkan Mestarien liigan jahtaamista niin pitkään kuin saan olla tässä seurassa.