Villarreal sai saavillisen jääkylmää vettä niskaansa maanantaina, kun joukkueen päävalmentaja Unai Emery ilmoitti aktivoivansa kuuden miljoonan euron ulosostopykälänsä.

Emery siirtyy Aston Villan peräsimeen.

50-vuotias Emery ehti valmentaa Villarrealia vajaan kahden ja puolen vuoden ajan. Emery johdatti Villarrealin seurahistoriansa ensimmäiseen pokaaliin, kun seura kruunattiin Eurooppa-liigan voittajaksi keväällä 2021. Viime kaudella Emery johdatti Villarrealin Mestarien liigan välieriin.

Vuosi sitten Emery hylkäsi Newcastlen tarjouksen jäädäkseen Villarrealiin. Nyt päätös oli erilainen.

– Ne ovat erilaisia hetkiä ja erilaisia mahdollisuuksia. Vuosi sitten ajattelin, ettei ollut oikea hetki, mutta nyt oli. Me valmentajat olemme ammattilaisia ja meidän on oltava kylmiä ja laskelmoivia. Meidän on oltava myös tietoisia, että on ihmisiä, jotka pitävät meistä ja jotka eivät. Sen vuoksi meidän on tehtävä päätökset kunnioittavasti.

Espanjassa on hyvin poikkeuksellista, että sopimuksen alainen valmentaja aktivoi ulosostopykälänsä siirtyäkseen kesken kauden toiseen seuraan.

– Tämä ei ole hyvin normaalia Espanjassa, mutta Englannissa on. Kun valmentaja lähtee, johtuu se huonoista tuloksista, mutta tämä on erilainen tilanne. Olen puhunut seurajohdon kanssa ja seuraavaksi puhun pelaajille. Tämä on kuitenkin kokenut joukkue, joka osaa sopeutua muutoksiin ja eri tilanteisiin hyvin. Se ei muutu mitenkään. Joukkue toimii edelleen ja pelaajat ymmärtävät sen. On varmaa, että he ovat tulevaisuudessakin kilpailukykyisiä.