Maanantaina palkittiin viime kauden parhaita pelaajia Ballon d’Or -gaalassa. Vuoden nuoren pelaajan palkinto meni Barcelonan keskikenttäpelaaja Gaville. Julian Nagelsmann kritisoi valintaa.

Bayern Münchenin päävalmentaja sanoi, ettei valinta sinänsä ollut epäoikeutettu. Nagelsmann kehui Gavin asennetta.

– Hieno ja lahjakas pelaaja. Ei se varmasti ollut epäoikeudenmukainen valinta. Hänellä on äärimmäisen kova voittamisen mentaliteetti ikäisekseen, Nagelsmann kehui.

Joka tapauksessa Nagelsmann löysi pelaajia, jotka pelasivat hänen mielestään paremman kauden. Toinen pelaajista on hänen oma suojattinsa Jamal Musiala.

– Totta kai sitä on aina oman seuran lasit päässä, mutta yleisesti minulla on kyllä oma mielipiteeni. Olisin äänestänyt eri tavoin. Mielestäni Jamal ja Jude Bellingham pelasivat paremmat kaudet kuin voittaja (Gavi). Minun mielestäni molemmat ovat Gavia edellä, Nagelsmann totesi Sportin mukaan.

Musiala, 19, pelasi viime kaudella Bundesliigaa 30 ottelussa, joista seitsemässä pelissä hän oli avauksessa. Hyökkäävässä roolissa pelaava Musiala teki yhteensä kahdeksan maalia ja antoi kuusi maalisyöttöä kaikissa kilpailuissa.

Tällä kaudella Musiala on ollut pitelemätön. Hän on iskenyt jo yhdeksässä sarjapelissä viisi maalia ja viisi maalisyöttöä, eli samat tehot, mitä hän sai kasaan koko viime kauden aikana Bundesliigassa.

Bellingham oli vuosi sitten äänestyksessä toinen. Nyt Borussia Dortmundin keskikenttäpelaaja oli sijalla neljä. Bellingham pelasi viime kaudella Dortmundin keskikentällä kaikissa kilpailuissa 44 ottelua, joissa hän kellotti 3 796 minuuttia, mikä on selvästi enemmän kuin Musiala ja yli 600 minuuttia enemmän kuin Gavi.

Bellingham teki kaikissa kilpailuissa viime kaudella keskikentältä kuusi maalia ja antoi 14 maalisyöttöä, kun keskikentällä myös pelaava Gavi teki kaksi maalia ja antoi kuusi maalisyöttöä kaikissa kilpailuissa.

Kopa-palkinnon TOP 10

#PelaajaPelipaikkaSeura
1GaviKKBarcelona
2Eduardo CamavingaKKReal Madrid
3Jamal MusialaHKK/LHBayern München
4Jude BellinghamKKBorussia Dortmund
5Nuno MendesLPPSG
6Josko GvardiolLPRB Leipzig
7Ryan GravenberchKKBayern München
8Bukayo SakaLHArsenal
9Karim AdeyemiLHBorussia Dortmund
10Florian WirtzHKKBayer Leverkusen

LUE MYÖS