Real Madridin Karim Benzema ja Barcelonan Alexia Putellas ovat voittaneet vuoden 2022 Ballon d’Or -palkinnot. Valinnoissa painotettii henkilökohtaisia peliesityksiä vuoden 2021 elokuusta viime heinäkuuhun.

Benzema tykitti viime kaudella 46 ottelussa peräti 44 maalia. Menestystä tuli myös joukkueena, kun Benzema johdatti kapteenina Real Madridin La Ligan ja Mestarien liigan voittoon.

– On ollut vaikeitakin aikoja, jolloin en mahtunu Ranskan maajoukkueeseen, mutta en koskaan lopettanut kovaa työnteko tai luovuttanut. Olen todella ylpeä tästä. Se ei ollut helppoa, se oli vaikeaa. Haluan kiittää kaikkia joukkuetovereitani Real Madridissa ja Ranskan maajoukkueessa, valmentajaani, Real Madridin puheenjohtajaa sekä myös Jean-Michel Aulasin (Lyonin seurapomo) tukea.

– On paljon ihmisiä, joita kiittää. Tämä on henkilökohtainen palkinto, mutta silti kollektiivinen, koska monella ihmisellä on ollut rooli tässä, Benzema puhui.

Putellas johdatti Barcelonan naisten La Ligan mestaruuteen voittamattomana. Putellas teki keskikenttäpelaajana himat 34 maalia viime kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Lisäksi Barcelonan 18-vuotias keskikenttäpelaaja Gavi valittiin vuoden nuoreksi pelaajaksi (Kopa-palkinto). Gavi pelasi viime kaudella todellisen läpimurtokauden. Vastuuta tuli La Ligan puolella 34 ottelussa, joissa syntyi kaksi maalia ja kuusi maalisyöttöä.

Barcelonaan täksi kaudeksi siirtynyt Robert Lewandowski valittiin vuoden hyökkääjäksi. Lewandowski edusti viime kaudella Bayern Münchenia, jolle hän teki yhteensä 50 maalia 46 ottelussa. Lewandowski voitti palkinnoin toista vuotta peräkkäin. Jälki on ollut hurjaa myös tällä kaudella, jolloin Lewandowski on iskenyt 14 peliin 15 maalia La Ligassa ja Mestarien liigassa.

Real Madridin ykkösmaalivahti Thibaut Courtois valittiin vuoden maalivahdiksi. Courtois sijoittui Kultaisen pallon äänestyksessä seitsemänneksi.

La Ligasta kymmenen parhaan joukkoon mahtui neljä pelaajaa, jotka kaikki olivat Real Madridista. Lisäksi listalle mahtui myös Real Madridista Man Unitediin kesällä siirtynyt Casemiro, joka oli äänestyksessä sijalla 17.

Miesten Ballon d’Or TOP 10

  1. Karim Benzema
  2. Sadio Mané
  3. Kevin de Bruyne
  4. Robert Lewandowski
  5. Mohamed Salah
  6. Kylian Mbappé
  7. Thibaut Courtois
  8. Vinícius Júnior
  9. Luka Modric
  10. Erling Haaland

Ballon d'Or #ballondor

@francefootball
KARIM BENZEMA IS THE 2022 BALLON D’OR! ✨

@Benzema
@realmadrid

#ballondor